събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  810 прочитания

  Компаниите с опит в цифровизацията разширяват дигиталната си инфраструктура 4 пъти по-бързо от преди пандемията

  София вече намира място сред водещите Edge локации, като например Мадрид, Стокхолм и Милано, показва Global Interconnection Index
  19 октомври 2021, 14:35 a+ a- a

  Здравко Николов, изпълнителен директор, Equinix България

  Най-новият Глобален индекс за взаимосвързаност (Global Interconnection Index – GXI, 5 издание) – годишно проучване на пазара, публикувано от Equinix, разкрива, че пандемията е принудила икономиките рязко да ускорят дигитализацията. Цифровите лидери – бизнесите, които вече са въвели стратегия с фокус върху дигитализацията, оперират 4 пъти по-бързо, отколкото преди пандемията. Тези компании са намалили времето за внедряване на тяхната дигитална инфраструктура в различни региони, разширяване на множество отдалечени точки (Edge) и интегриране на множество облачни решения. Резултатите, за които преди са били нужни 2 години, вече се постигат за 6 месеца.

  Очаква се, че ускорението на дигиталната трансформация ще продължи да стимулира бързия ръст в капацитета за взаимосвързаност. Според петото издание на GXI общият капацитет за взаимосвързаност – размерът на частната свързаност за трансфера на данни между организациите, ще достигне над 21 485 терабита за секунда (Tbps) или 85 зетабайта на година до 2024 г. Това представлява комплексен годишен темп на растеж (CAGR) от 44%. Този ръст е в съответствие с нарастващото търсене на дигитална инфраструктура, необходима за изместване на повече бизнеси в онлайн пространството, подпомагане на електронната интеграция с партньори и вериги на доставки и достигане на повече хора в дистрибутирани хибридни работни среди.

  Допълнителни акценти от GXI, 5 издание:
  • Близо 30% от инфраструктурата на бизнеса, внедрена в независими центрове, се е изместила в дигиталната (Edge) среда близо до точки за потребление на данни. Доставчиците на услуги също се насочват към дигиталната среда, като Edge инфраструктурата им се разраства 2 пъти по-бързо, отколкото инфраструктурата в ядрото, което им позволява да отговарят на нарастващото търсене от страна на бизнеса.
  • Цифровите лидери осъществяват взаимосвързаност с 10 пъти повече партньори, което им позволява да се възползват от дигиталната трансформация, както и от най-добрите налични услуги от широк набор от доставчици на услуги и партньори. Тази тенденция се наблюдава сред 12 сфери на дейност и три региона за традиционните компании, тези, създадени в облачна среда, доставчиците на услуги и дори хипермащабните компании.
  • Очаква се, че секторът на финансовите услуги ще използва повече от 50% от капацитета за взаимосвързаност сред традиционните сектори, производството заема второто място.
  • Очаква се публичният сектор, здравеопазването, индустриалните услуги и транспортът да имат най-бързия ръст на дигиталната инфраструктура. Прогнозата е за 48% или повече комплексен годишен темп на растеж (CAGR) в капацитета за взаимосвързаност между 2020 г. и 2024 г. в глобален план. В резултат на пандемията тези сфери на дейност, които доскоро изоставаха при използването на взаимосвързаност, сега са водачи в темпа на ръст на взаимосвързаността.

  „COVID принуди много бизнеси да въведат различни иновации, като разширят съществуващите и въведат нови дигитални услуги. Поддържащата ги инфраструктура трябва също да бъде в крак с промените,“ каза Клер Макланд, старши вицепрезидент „Маркетинг“, Equinix. „В резултат на това находчивите бизнеси внедряват необходимата дигитална инфраструктура 4 пъти по-бързо от нивата отпреди пандемията“.

  Здравко Николов, изпълнителен директор, Equinix България: „Според прогнозите на тазгодишното проучване София вече намира място сред водещите Edge локации, като например Мадрид, Стокхолм и Милано. Можем да очакваме комплексен годишен темп на растеж от 50% за София за периода между 2020 г. и 2024 г., голям дял се очаква да имат хипермащабните компании, както и облачните и ИТ услугите. Тези прогнози потвърждават големия потенциал за развитие в нашата локация. Ние в Equinix сме готови да подкрепим този ръст.“ 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 17 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 17 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 18 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 23 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила