петък, 21 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4188 прочитания

  Какво е да си HR във време на пандемия: Невена Танева, SAP Labs България

  HR специалисти от водещи компании в България разказват пред Economy.bg за предизвикателствата в новите условия на работа
  20 октомври 2021, 11:46 a+ a- a

  Невена Танева е мениджър „Човешки ресурси“ на развойния център на SAP в България от април 2017 г. Тя отговаря за бизнес партньорската функция и имплементирането на глобалната стратегия на SAP за развитието на организацията и хората и силно вярва в силата на многообразието и включването като задължително условие за успеха на компаниите и благоденствието на обществото. Невена работи активно за промотиране на важността на темата в българските професионални среди и е отличена като Посланик на промяната от Фондация „Сошъл Фючър“. Магистър по психология от СУ „Св. Климент Охридски“, Невена има 17 години опит в областта на управлението на човешките ресурси с предишен опит в консултантската и банкова индустрия.

  2020 и 2021 бяха различни! Изискваха адаптивност и бързи решения, а ролята на HR-а беше ключова. Специалистите по човешки ресурси трябваше да дават адекватни отговори в непредвидима среда, да вземат своевременни решения, с които да опазят здравето на служителите си, но и да осигурят непрекъснатост на бизнес процесите. Да реорганизират режима на работа, да ангажират, мотивират и привличат хора в онлайн среда, но и да поддържат връзката с тях жива... И всичко това в бързопроменящи се и екстремни условия, за които никой не беше подготвен.

  Какво е да си HR във време на пандемия попитахме HR професионалисти във водещи компании от различни сектори в страната. Невена Танева, мениджър „Човешки ресурси“ на развойния център на SAP в България, разказва пред Economy.bg за предизвикателствата в новите условия на работа.

  Кои бяха най-големите предизвикателства, с които се сблъскахте през изминалата година и как се справихте с тях?
  През 2021 г. предизвикателствата, породени от пандемията, еволюираха от организиране и адаптация към изцяло дистанционна работа на индивидите и екипите към подчертана грижа за психичното здраве, изграждане на психологическа сигурност в екипите и ангажиране на колегите по нов начин. Предизвикателство е и ще бъде приобщаването на новите колеги, наети и работещи изцяло дистанционно, към културата на компанията, защото колкото и да е силна, тя се „чувства“ по различен начин във виртуалната среда. Добавянето на фокус от страна на мениджърите към развиване на осъзнатост за проявите на дисбаланс в психичното благополучие, съпричастност към индивидуалната ситуация на всеки в екипа и съчетаване на даване на автономност с грижа за хората са новите посоки за работа при нас.

  Име: SAP Labs България
  Сфера на дейност: Софтуерна разработка
  В България е от: 2000 г.
  Брой служители глобално: 102400+
  Брой служители в България: 1250+
  Офиси в България: София
  Офис Павлово, Бул. Цар Борис III 136A, 1618 София
  Офис Collider Activity Center, София Тех Парк, Бул. Цариградско шосе 111 В, 1784 София
  Офис Бояна, ул. Спас Соколов 7, 1404 София Клиенти/Пазари: SAP на глобално ниво работи с бизнеси от всякакъв размер и във всички индустрии.

  Кои от въведените от компанията мерки дават най-добри резултати?
  SAP е технологична компания и всички елементи на работата в дистанционна среда бяха налични и преди. По-голямата автономност в работата ни донесе предимства, но също и предизвикателства за свързването с другите и идентифицирането с културата на компанията и това е нещо, което предстои да наблюдаваме и оценяваме. Специалната грижа за повишаване на осъзнатостта за важността на психичното здраве, толерантността към страданието, което може да се крие зад необичайно поведение на колега, и създаването на психологическа сигурност в екипа са нови и важни измерения на отношенията работодател-служител, които са тук, за да останат.

  Кои нови практики ще запазите и след ковид пандемията?
  Ще запазим хибридния модел на работа на принципа на взаимно доверие, който най-добре съчетава нуждите на компанията с личните нужди на колегите за планиране на времето им и за общуване и сътрудничество с останалите. Ще продължим специалните ни усилия по повишаване на културата относно психичното здраве и създаването на приобщаваща среда, в която индивидуалните нужди са уважени.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на SAP Labs Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук

  Какво е да си HR във време на пандемия разказват още:

  Д-р Ирина Йончева, HR мениджър на Adecco България
  Емилия Малинова, Sr. Specialist Talent Acquisition в GlobalFoundries
  Мария Савева, HR мениджър в Тавекс България
  Борислава Дякова, HR, Legal директор на Модис
  Елена Радева, Майя Пейчева-Такева, Иванина Матева, HPE
  Екатерина Димова, мениджър „Човешки ресурси“ в Тинкин
  Диана Филипова, Ивелина Петрова и Мария Рангелова, Coherent Solutions
  Милка Рачева, директор „Човешки ресурси“ в Адастра България
  Борислава Георгиева, HR мениджър на DHL ESS
  Северина Мицова, HR специалист в AtScale
  Ваня Георгиева, HR мениджър на Astea Solutions
  Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“, А1 България
  Благослава Данаилова, Recruitment Business Partner в Endava
  Кремена Лефтерова, HR бизнес партньор в Mars

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 минути
  преди 1 час
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  преди 3 часа
  преди 5 часа
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  преди 6 часа
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева