петък, 20 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1125 прочитания

  Продадоха виртуален недвижим имот за $2,4 млн.

  Той е с площ около 566 виртуални квадратни метра
  25 ноември 2021, 09:42 a+ a- a

  Виртуален недвижим имот в онлайн света Decentraland бе продаден за рекордните 2,4 милиона долара, платени в криптовалута, съобщиха купувачът инвеститора Tokens.com и Decentraland.

  Decentraland е онлайн среда, наричана още „метавселена“, където потребителите могат да купуват земя, да посещават сгради, да се разхождат и да се срещат с хора като аватари. Подобни среди станаха популярни тази година, тъй като пандемията накара хората да прекарват повече време онлайн, уточнява „Ройтерс“. 

  Интересът нарасна миналия месец, когато Facebook промени името си на Meta, за да отрази фокуса си върху разработването на продукти за виртуална реалност за метавселената.

  Decentraland е специфичен тип метавселена, която използва блокчейн. Земята и други предмети в Decentraland се продават под формата на незаменими токени (NFT), един вид крипто актив. Крипто ентусиастите купуват земя там като спекулативна инвестиция, използвайки криптовалутата на Decentraland, MANA.

  Дъщерно дружество на Tokens.com, наречено Metaverse Group, купи в понеделник участък от недвижими имоти за 618 000 MANA, което е около 2 428 740 долара по това време, каза говорител на Decentraland и изявление на Tokens.com.

  „Ройтерс“ провери и установи, че покупката на земята е записана на пазара на NFT OpenSea. Decentraland заяви, че това е най-скъпата покупка на парцел виртуален имот в платформата.

  Земята е в зоната "Fashion Street" на картата на Decentraland и Tokens.com каза, че ще се използва за провеждане на дигитални модни събития и продажба на виртуални дрехи за аватари. 

  Той е съставен от 116 по-малки парцела, с размери около 4,9 квадратни метра всеки, което прави земята с размер около 566 квадратни метра.

  Андрю Кигел, главен изпълнителен директор на Tokens.com, каза, че активите ще допълнят недвижимите имоти, които вече притежават Metaverse Group.

  През юни парцел виртуална земя в Decentraland беше продаден за 1 295 000 MANA, на стойност $913 228 по това време. Купувачите построиха виртуален търговски център, за да продават дигитални дрехи, но оттогава „Ройтерс“ е посещавал мястото и не е виждал купувачи. 

  MANA е силно променлива. Този месец тя е увеличила стойността си с около 400% според Coinbase, след промяната на името на Facebook.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  DHL Freight отваря нова логистична база в София
  Ще бъдат открити 100 нови работи места
  преди 9 часа
  Основаната от българин Leanplum е придобита от CleverTap
  Офисът в София става вторият най-голям развоен център в новата компания, броят на служителите в България ще се увеличи с 20% до края на годината.
  преди 13 часа
  ЕК с план за 300 млрд. евро за намаляване на енергийната си зависимост от Русия
  С REPowerEU Брюксел предлага диверсификация на енергийните доставки, по-бързо въвеждане на възобновяеми енергийни източници и пестене на енергия
  преди 15 часа
  Лорер: Японски автомобилен концерн изгражда развоен център у нас, наема 50 инженери
  Швейцарска компания вдига завода за микрооптика в Първомай за 85 млн. лв и открива над 100 работни места, обяви министърът
  преди 15 часа