неделя, 19 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2642 прочитания

  Каузите на Playtech Bulgaria: Над половин милион лева за благотворителност през 2021

  B България три благотворителни организации от различен характер получиха финансиране за каузите, по които работят
  07 март 2022, 16:04 a+ a- a

  В рубриката „Каузите на компаниите в България“ ще представяме различни актуални инициативи, които са пример за отговорно поведение на бизнеса в България. Благотворителни кампании, дарения, дейности в сферата на корпоративната социална отговорност (КСО), примери за екологично, социално и отговорно управление (ESG), доброволчество, подкрепа, хуманитарна помощ и др.

  Технологичната компания Playtech Bulgaria обяви, че е дарила 570 000 лева за благотворителност на три различни социални каузи в рамките на изминалата 2021 година като част от глобалния благотворителен фонд за устойчивост и възстановяване, който компанията стартира през 2020 година. Тази инициатива е част от глобалната политика за дарения на Playtech, която е фокусирана върху финансиране и подкрепяне на обществено значими каузи, свързани с продължаващите и безпрецедентни негативни последствия, които COVID-19 оказва върху психичното здраве и благосъстояние на хората.

  B България три благотворителни организации от различен характер получиха финансиране за каузите, по които работят. 

  Първата организация, която получи близо 280 000 лв., е Българският Фонд за Жените, специализиран в инициативи за преодоляване на насилието над жените във всичките му форми. 

  Втората организация, която получи подкрепа, е Центърът за хуманни политики, чийто основен фокус е върху нископраговия център за хора със зависимости "Розовата къща". “Вярваме, че по-малко популярни каузи като тази се нуждаят от подкрепа, за да продължат да съществуват и да даряват със смисъл уязвимите хора, които участват в тях” – споделиха от Playtech.

  Третата организация, която компанията подкрепи, е на Фондация „Солидарност в действие“, която реализира различни активности, посветени на жертвите на домашно насилие и други рискови групи. Средствата, дарени на фондацията ще бъдат усвоени в проекти като интензивна лятна академия за лидерство и английски език за млади хора, справяне с изолацията и самотата при по-възрастни хора, както и 3-месечни социални инициативи за жертвите на домашно насилие. 

  Целта на глобалния благотворителен фонд за Устойчивост и Възстановяване на Playtech е да подкрепя каузи, които са били пряко или косвено засегнати от кризата след масовото разпространение на COVID-19 по света.

  Технологичната компания Playtech е основана през 1999 година в Естония и понастоящем е световен лидер в предоставянето на софтуер за gambling индустрията. Компанията създава софтуер, платформи и цялостни решения за най-големите хазартни оператори по света. Като пазарен водач и пионер в тази индустрия, пълните услуги на компанията се предлагат на повече от 150 добре познати компании, чийто клиенти са стотици милиони играчи по целия свят. Към днешна дата Playtech има представителства в повече от 20 държави по целия свят, в които работят над 7000 души. Офисът на Playtech Bulgaria функционира успешно от 2006 година, като понастоящем в него работят около 170 служители.

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 

  Каузите на Nexo: Първоначално дарение от 100 000 долара за засегнатите в Украйна
  Каузите на OLX: Спешна инициатива за подкрепа на украинските бежанци
  Каузите на Фантастико: Подкрепа с 50 хил. лв. нуждаещите се от Украйна
  Каузите на Schwarz: Kaufland и Lidl даряват стоки на стойност €10 млн. за хората в Украйна

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 81% за година
  Най-големите вложения в страната за януари-март 2024 са от Австрия, Италия и Гърция
  преди 2 дни
  „Струма“ стана първата магистрала у нас с хеликоптерна площадка
  Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“
  преди 2 дни
  ЕК започна ново разследване срещу Meta
  Процедурата е заради пристрастяващите ефекти на социалните медии върху децата
  преди 2 дни
  "Булгаргаз" ще съди "Газпром" за 400 млн. евро
  Искът е заради спрените руски газови доставки
  преди 2 дни
  Проекти за близо 3 млрд. лева са реализирани у нас с парите от ЕС за транспорт за 6 години
  Със средствата са изградени 12 нови метро станции, 70 км нови пътища, 28 км рехабилитирани жп линии и 5 реновирани жп гари