петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9767 прочитания

  Саша Безуханова създава Център на жените в технологиите

  Първото събитие, което центъра инициира, е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”
  17 септември 2012, 12:48 a+ a- a

  Cаша Безуханова, която в момента заема позицията Директор „Развиващи се пазари” в НР и отговаря за 63 държави, създава Български център на жените в технологиите. Първото събитие, което центърът инициира, е на 19 септември и е на тема „Ролята на жените в ИКТ за конкурентоспособността на България и Европа”.

  В кръглата маса участие ще вземат Милена Дамянова – зам.-министър на образованието, Ева Фабри – председател на Европейския център на жените и технологиите, проф. Севдалина Димитрова – зам.-председател на БАН, ръководители на водещи компании от ИКТ индустрията в България и млади предприемачи.

  В рамките на форума ще бъдат представени приоритетите на организацията и сравнителни данни за професионалното участие на жените в сектора за България и Европа. По време на кръглата маса ще се проведе дебат за предизвикателствата и перспективите в работата на жените в ИКТ сектора и как те могат да допринесат за развитието на модерното общество.

  Българският център на жените в технологиите е част от Европейската платформа на жените в технологиите. Той обединява заинтересуваните страни от бизнеса, правителството, академичните среди и неправителствените организации, работещи за увеличаване на професионалното участие на жените в ИКТ сектора и разработването на технологични и инженерингови продукти.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  преди 12 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 13 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 16 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 17 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон