понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3972 прочитания

  ИТ проектите в България: I’ve got the power – иновация в енергийния сектор

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията
  08 април 2022, 14:44 a+ a- a

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus. Снимка: Scalefocus

   В рубриката „ИТ проектите в България“ разказваме за конкретните продукти и проекти, зад които стоят екипите тук, за да покажем, че в България може да имаш успешна кариера, да работиш по интересни и иновативни проекти. По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигитална система за търгуване на енергийни мощности. Проектът е за голям доставчик на комунални услуги в Германия.

  Енергийният сектор претърпява значителни трансформации в пътя си към по-зелена и устойчива енергетика и внедряването на по-ефективни технологични решения. Не са много и ефективните дигитални системи за търгуване на енергийни мощности. Точно такава система изгражда Scalefocus за голям доставчик на комунални услуги в Германия. Екипите на компанията се грижат за безпроблемната ежедневна функционалност на продукта, както и за всички нови разработки, неговата модернизация и трансформация от монолитна към микросървисна архитектура. 

  Целта е уеб платформата на клиента да се превърне в един завършен продукт за търгуване на енергийни мощности, който да го трансформира от доставчик на комунални услуги в доставчик и на софтуер със свое собствено, патентовано решение. Затова и част от работата на екипа е фокусирана върху събирането на данни от всички външни системи и унифицирането им към платформата, като премахва зависимостите от софтуерните инструменти на трети страни. Едно от най-големите предизвикателства пред екипа е спецификата на индустрията за енергийна търговия и всеобхватността от системи, които трябват да бъдат пренаписани или създадени от нулата. Едно от основните постижения на специалистите на Scalefocus e консултирането на клиента по избора на технологии, които днес са се превърнали в основа на всички нови разработки в компанията и бързото обновяване на системите в заварено положение.

  В управлението на проекта се заимстват практики от Waterfall и Scrum методологиите, а екипите на компанията са мултифункционални – повече от 20 души, които работят по Front-end, Back-end, quality engineering, DevOps, софтуерни архитекти и проектен мениджър, работещи с технологии като MongoDB, PostgreSQL, Keycloak, Consul от HashiCorp, Angular 11+, Java Spring /Cloud, Boot, MVC, Reactive/, Java 11, ELK stack, Kibana, Grafana, Jenkins, Kubernetes, Docker, Cloudfly.

  Започнала с няколко проекта по поръчка, днес Scalefocus e сред водещите български IT компании, успешно реализирала над 500 проекта за клиенти от три континента и с офиси в България, Северна Македония и Турция.

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: Първата изцяло дигитална банка в Близкия Изток
  ИТ проектите в България: Как лицето ви може да замени ключовете и картите за достъп
  ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант
  ИТ проектите в България: Една стъпка по-близо до ранната диагностика на рака
  ИТ проектите в България: WorkBox на Нетера с над 400 000 реда код

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева