неделя, 14 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1260 прочитания

  TransferMate получи инвестиция от 70 млн. долара, ще инвестира в разширяване на екипа и в страната ни

  Инвеститор е Railpen - един от най-големите великобритански пенсионни фондове
  23 май 2022, 15:37 a+ a- a

  Тери Клун – Основател на TransferMate, и Шинийд Фитцморис - CEO на TransferMate. Снимка: TransferMate

  TransferMate Global Payments/„Интерпей България“ - водещ доставчик на инфраструктура за B2B плащания, анонсира получаването на инвестиция от 70 млн. долара. Инвестицията ще увеличи оценката на компанията на 1 млрд. долара, а общата стойност на инвестициите в TransferMate до момента нараства до 130 млн. долара. Инвеститор е Railpen, един от най-големите великобритански пенсионни фондове, който управлява над 37 млрд. лири. 

  През годините TransferMate  разрастна глобалната си инфраструктура от лицензи и банкови сътрудничества на глобално ниво, превръщайки се в предпочитан партньор за B2B плащания на някои от най-големите софтуерни платформи, иновативни банки и финтех индустрията като цяло.  Инвестицията, която се състои изцяло от първичен капитал, ще бъде използвана за разширяване на екипите на TransferMate на глобално ниво, както и за развитие на технологичните иновации и продуктовата гама на компанията.  

  „Радваме се да приветстваме Railpen като акционер в дружеството ни в този вълнуващ за всички ни момент“, споделя Тери Клун – Основател на TransferMate. Съчетавайки технологиите ни и мрежата ни от глобални лицензи, даваме възможност на софтуерните доставчици, банките и финтех идустрията да осъществява плащания значително по-бързо и по-евтино в сравнение с традиционната SWIFT система. Ще използваме инвестицията, за да продължим набирането на опитни кадри във финансовия сектор, които да ни помогнат да разширим клиентската ни база.“

  „От самото начало нашата мисия е да изградим нови стандарти за международните плащания на бизнеса. Отдадени сме на идеята да предоставяме прозрачност в реално време и бързина на международните плащания, което спомогна за превръщането на TransferMate в предпочитана платежна инфраструктура за B2B плащания на водещи светoвни платформи за управление на разходите и procure-to-pay (P2P).“, споделя Шинийд Фитцморис, CEO на TransferMate. „Тази инвестиция ще ни позволи да ускорим иновациите в дигитализирането на B2B плащанията в софтуерните платформи, в които клиентите ни изпълняват своите ежедневни активности.“

  Инвестицията, заедно с обновената оценка на компанията, която достига стойност от 1 млрд. долара,  превръща TransferMate най-голямата независима мрежа за B2B разплащания. Тя позволява на компании и индивидуални клиенти да извършват международни плащания в над 201 държави по света, в 141 различни валути толкова лесно и евтино, колкото местните разплащания, предлагайки пълна прозрачност до момента на достигане на сметката на получателя.

  „Развълнувани сме да бъдем част от пътуването на TransferMate, която дава възможност на компаниите да дигитализират международните си плащания по рентабилен начин.“, разказва Джулия Диез, Портфолио мениджър в Railpen. „Инвестицията е продължение на стратегията на Railpen да инвестира дългосрочно във висококачествени, иновативни компании, което от своя страна подкрепя нашата цел да гарантираме сигурността на нашите клиенти“.

  Инвестицията се управлява от Barclays Bank PLC, чрез нейната инвестиционна банка. 

  Вижте профила и актуалните позиции на ИНТЕРПЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg тук 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  преди 2 дни
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии
  преди 2 дни
  Европейската космическа агенция започна предварителни преговори със SpaceX
  Агенцията иска да подсигури резервни варианти за своите космически товари
  12 август 2022, 11:46
  CDC премахна изискването за карантина на контактни на Covid-19 лица
  Здравната агенция издаде нови насоки, които имат за цел „Covid-19 вече не нарушава сериозно ежедневието ни“
  12 август 2022, 10:25
  SMIC: Секторът за производство на чипове е изправен пред известна „паника и несигурност“
  Компанията отчете 42% ръст на приходите през второто тримесечие