неделя, 14 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  787 прочитания

  Първата Академия за Бизнес Услуги у нас стратира в Бургас

  Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната
  22 юни 2022, 13:21 a+ a- a

  Академия за Бизнес Услуги е предназначена да подготви таланти за успешен старт или продължаване на кариерата в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Тя дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др.

  Освен фокусирано познание в конкретното бизнес направление, Академията адресира и теми, свързани с по-задълбочено разбиране на индустрията, особеностите на работната среда, използваните инструменти за работа и факторите за успешна реализация.

  Визията на Академията за следващите пет години е да отключи създаването на нови работни места в цялата страна.

  Пилотният курс стартира на 30 юни тази година в Бургас с фокус счетоводство. Той е подходящ за хора с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Курсът е безплатен, а групата ще се формира от първите 20 одобрени курсиста. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратко мотивационно писмо. Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната.

  Проектът е на компанията Флоу Лоджик, чиято основна дейност е в областта на услугите и решенията за изграждане, структуриране, оптимизиране и изпълнение на бизнес процеси. Членовете на екипа, който стои зад идеята, са експерти с над 15-годишен опит в индустрията.

  „Разширяването и дистрибутирането на пазара на труда в областта на изнесените услуги е предпоставка за дългосрочното и успешно развитие на сектора. Доволни сме, че успяхме да стартираме Академия за Бизнес Услуги още през втората година от създаването на Флоу Лоджик. Това е важна крачка за нас, защото ни дава възможност за положителен отпечатък върху пазара на труда, както и за позиционирането ни като водещ партньор за сектора в региона.“ – споделя Мая Миланова, изпълнителен директор на Флоу Лоджик. „Община Бургас винаги е подкрепяла развитието на индустрията, поради което локацията за пилотния курс на Академията беше естествен избор. Благодарни сме на кмета и екипа му за партньорството и цялостната подкрепа при реализацията на първото обучение от програмата“ – допълва тя.

  „Този съвместен проект е крачка в привличане на нови проекти и разкриване на високоплатени работни места в Бургас. Завършилите академията ще имат възможност да предоставят счетоводни услуги за международни компании. Разработват се и програми за експерти логистика и човешки ресурси, които също ще стартират от Бургас. Благодаря на екипа на Флоу Лоджик за партньорството и съм сигурен, че заедно ще привлечем към нашия град компании, които работят в областта на изнесените бизнес услуги “, посочи кметът на града Димитър Николов.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  преди 2 дни
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии
  12 август 2022, 15:38
  Европейската космическа агенция започна предварителни преговори със SpaceX
  Агенцията иска да подсигури резервни варианти за своите космически товари
  12 август 2022, 11:46
  CDC премахна изискването за карантина на контактни на Covid-19 лица
  Здравната агенция издаде нови насоки, които имат за цел „Covid-19 вече не нарушава сериозно ежедневието ни“
  12 август 2022, 10:25
  SMIC: Секторът за производство на чипове е изправен пред известна „паника и несигурност“
  Компанията отчете 42% ръст на приходите през второто тримесечие