неделя, 14 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1241 прочитания

  Грегор Билер става председател на Надзорния съвет на компанията с български корени DIGITALL

  Той е бивш изпълнителен директор на Майкрософт Германия
  22 юни 2022, 15:44 a+ a- a

  Технологичната компания DIGITALL обяви Грегор Билер за председател на Консултативния съвет, считано от юни 2022 г. Основната цел на Билер, който има богат опит в дигиталния бизнес, ще бъде постигането на устойчив успех на компанията.

  DIGITALL, създадена след сливането на BULPROS и немската ec4u, се стреми да се наложи като водещ доставчик на решения за дигитална трансформация от следващо поколение в Европа.

  Грегор Билер, който има повече от 15 години опит в областта на дигиталния бизнес, е уважаван лидер, предприемач и главен изпълнителен директор на Aparavi Software AG. Различните роли, които заема включват позиции като Вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Logitech Europe, където постига значителен растеж на компанията чрез стратегическо репозициониране на звеното за потребителска електроника и електронна търговия. Също така, в качеството си на Вицепрезидент и Управляващ директор той превръща компанията за обработка на плащания PayPal във водещ доставчик на услуги за електронна търговия, ориентиран към клиента. До 2021 г. Билер е член на изпълнителния съвет и генерален мениджър в Microsoft Germany GmbH, където отговаря за партньорския бизнес. Изключителните постижения на Билер му носят наградата "IT Channel Managers of the Year " в две поредни години. Понастоящем Билер е и член на управителните съвети на няколко водещи компании, сред които Dustin, ATOSS Software AG и българската Allterco Robotics.

  Благодарение на богатия си опит и стъпвайки на предишната си позиция, като член на Консултативния съвет на DIGITALL, Билер ще подпомогне развитието на компанията, както в рамките на партньорската екосистема, така и в световен мащаб.

  Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на DIGITALL, приветства Грегор Билер като председател на Консултативния съвет: "За нас е привилегия, че можем да приложим знанията, опита и усета на Грегор за бизнес иновации в нашата организация. Убеден съм, че неговият лидерски стил, предприемаческият му дух и глобалната му визия ще бъдат от ключово значение за развитието на DIGITALL."

  Грегор Билер споделя: "За мен е голяма чест да бъда избран за председател на Консултативния съвет на DIGITALL. Вълнувам се да споделя експертизата си в сектора, лидерския си опит, както и да съм полезен с контактите си на изключителния ръководен екип на DIGITALL, за да допринеса за растежа на компанията. Смятам, че DIGITALL е водещ доставчик в областта на дигиталната трансформация за компании от всякакъв мащаб". Той добавя: "Истинският актив на организацията е изключителният й екип от експерти в областта на облачните технологии, управляваните услуги, данните и изкуствения интелект (т.е. Microsoft и Salesforce). Най-доброто за DIGITALL тепърва предстои!"

  Ейдриан Юрквич, партньор в Silverfleet Capital, пояснява: "Убедени сме, че опитът и управленските умения на Грегор ще допринесат, за да превърнем DIGITALL в лидер в областта на дигиталната трансформация и облачните услуги в Европа. Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество през следващите месеци, за да създадем още добавена стойност за всички заинтересовани страни в компанията."

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  КЕВР утвърди цена на природния газ за август – 297,89 лв./Mwh
  Основната причина за увеличението са рязко нарасналите цени на международните газови пазари
  преди 2 дни
  София въвежда „спирка по желание“
  Те влизат в сила на 13 август за 9 автобусни линии
  12 август 2022, 15:38
  Европейската космическа агенция започна предварителни преговори със SpaceX
  Агенцията иска да подсигури резервни варианти за своите космически товари
  12 август 2022, 11:46
  CDC премахна изискването за карантина на контактни на Covid-19 лица
  Здравната агенция издаде нови насоки, които имат за цел „Covid-19 вече не нарушава сериозно ежедневието ни“
  12 август 2022, 10:25
  SMIC: Секторът за производство на чипове е изправен пред известна „паника и несигурност“
  Компанията отчете 42% ръст на приходите през второто тримесечие