петък, 08 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1362 прочитания

  Близо 1000 души са учили безплатно програмиране в Телерик Академия през последната година

  Академията вече приема кандидатури за последното за 2022 издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него
  06 юли 2022, 16:25 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Образователната организация Телерик Академия обяви, че през последната година в безплатните курсове по основи на програмирането в Telerik Academy Alpha са участвали близо 1000 души. Програмите позволяват на планиращите ИТ кариера да направят първите си стъпки в програмирането, да разберат дали това е пътят за тях и да се подготвят за избраната 6-месечна програма за ИТ кариерен старт.

  Академията обяви още, че вече приема кандидатури за последното за 2022 година издание на Alpha с Java и за подготвителния курс преди него.

  Обучението с Java е подходящо за хора с или без начален опит в ИТ сферата. До 21 август начинаещите могат да заявят интерес за безплатния курс, а хората с опит да кандидатстват за ранния прием и да се възползват от възможността да си запазят място в ограничената група курсисти - 40-45 човека.

  „Радваме се на изключителен интерес към безплатните курсове по основи на програмирането преди Telerik Academy Alpha, откакто ги направихме отворени за всички преди година. За някои от участниците в тях това беше най-добрият начин да проверят дали програмирането е за тях, а за други - врата към уникалните със своя формат 6-месечни програми за ИТ кариерен старт Alpha. Увеличението на годишна база е 90% и е още една стъпка в посока да направим професията програмист по-достъпна за всеки с желание и мотивация да се учи и развива. За много от нашите курсисти промяната на професионалния път означава и положителна промяна на целия им живот благодарение на множеството и добре платени възможности в ИТ сектора“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия. 

  Безплатна подготовка за начинаещи

  Кандидатстването в последното издание на Alpha Java за 2022 г. продължава до 16 октомври и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. До 21 август начинаещите в ИТ сферата могат да заявят интерес за безплатния курс по основи на програмирането преди програмата Alpha с Java, с който започват своя път към професия програмист от нула. Курсът включва 6 лекции и в него участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен експерт и екип от ментори, успешни бивши курсисти на Академията, които ги напътстват при създаване на програми и решаването на казуси. 

  Хората с начален опит в програмирането имат възможност да бъдат приети в програмата още през лятото с ранния приемен изпит на 23 август. За целта трябва да завършат кандидатурата си до 21 август през сайта на Телерик Академия.

  Всички умения за успешна реализация в ИТ сферата

  Програмата Alpha с Java е подходяща както за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от други области без предишен опит в ИТ сектора, така и за хора, които искат да надградят своите базови умения в областта. Съчетанието на теория и практика, технологични и софт скилс умения, работа в малки групи и разработка на реални уеб приложения са в основната на цялостната подготовка на участниците, така че те да бъдат готови за работа в реална работа среда и да имат уменията, които софтуерните компании търсят.

  Индивидуалният успех на всеки курсист е водещ приоритет по време на обучението, а трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка към участниците и проследяване на развитието им във всеки етап от програмата. Това гарантира персонален подход на обучение, ключов за успешната реализация в ИТ сектора. Към екипа от трейнъри в Alpha с Java се присъединяват и ментори, бивши курсисти в Академията, които напътстват участниците в най-ключовите моменти от обучението им. Кариерен коуч се включва с ценни насоки за изготвяне на CV и портфолио и организира тест интервюта, с които участниците да подплатят натрупаните технологични качества, за да се отличат допълнително по време на интервю.

  Курсистите се срещат с водещи ИТ компании, част от партньорската мрежа на Академията, още по време на програмата, и имат възможност да започнат работа в някоя от тях или навсякъде в ИТ сферата. 

  На 27 юли 2022 г., Петър Райков - Мениджър „Технологични Обучения“ в Телерик Академия, и Боян Хаджиев - Старши Софт Скилс Трейнър в Академията, ще разкажат повече за програмата, кандидатстването и всички умения, с които ще се подготвят участниците в Alpha за първата си работа в ИТ сферата. Към тях ще се присъединят и курсисти на Академията, които ще споделят за своя опит с програмата. Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Schneider Electric откри първата в България иновативна индустриална геотермална система
  Пловдивската фабрика става независима от природен газ и може да постигне над 70% икономия на енергията за отопление и охлаждане
  преди 9 часа
  Mitel стъпва на българския пазар
  Канадската компания придоби Unify на Atos, вследствие на което има 500 служители у нас
  преди 10 часа
  Магазин от новия формат BILLA Днес отвори вртаи в село Граф Игнатиево
  Обектът е четвърти в страната от новия формат на веригата, а в изграждането му са инвестирани близо 2 млн. лв.
  преди 11 часа
  Бизнесът подава автоматизирано уведомления за трудови договори в НАП
  Приходната агенция надгради електронната услуга, позволяваща свързаност от типа „система-система“
  преди 11 часа
  Grafton отвори врати в България
  Grafton, една от най-големите компании за подбор на персонал, част от Gi Group Холдинг, ще се фокусира върху пазара на ИТ кадри у нас