събота, 25 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4745 прочитания

  ИТ проектите в България: По какви проекти работи Обджект Системс Интернешънъл?

  За проектите, екипите и технологиите, които използват, научете от Петър Иванов – General Manager на Object Systems International (OSI) Bulgaria
  13 юли 2022, 14:11 a+ a- a

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота.

  По какви проекти работи Object Systems International (OSI) в България, пред Economy.bg разказва Петър Иванов – General Manager на компанията.

  Петър, разкажете ни кои са основните проекти, по които работят екипите в България.
  Фокусът ни в OSI e най-вече в сферата на здравеопазването в Щатите, като имаме и дългогодишни проекти и в други сектори като застраховане, туризъм и развлечение. Основни healthcare вертикали, по които работим, са трудово здравеопазване и социални придобивки, както и продукти, свързани с управление на цикъла на приходите за здравни учреждения.

  Бихте ли разказали накратко за ключовите Ви проекти?
  Проектите ни варират от специфични решения за малки организации до работа по водещи продукти на пазара, където нашите екипи се интегрират в големи технологични организации със стотици инженери. Общото за отношенията ни с всеки клиент е, че винаги целим да построим дългосрочни връзки, базирани на откритост и доверие. Разбирането все по-добре на нуждите на клиента ни позволява да доставяме все по-голяма стойност ден след ден. А те, от своя страна, ни се доверяват да работим по най-предизвикателните и интересни технологични проблеми, които срещат.

  Ще се фокусирам върху един от проектите ни, но ще спомена и няколко други, които олицетворяват кои сме ние като организация.

  Продукт, чието създаване инициирахме и който разработваме в последните две години с партньорите ни от Company Nurse е Lintelio. Lintelio стартира пътя си като скрининг решение за Ковид-19 за работодатели и се разрасна в цялостна платформа за управление на здравни услуги и придобивки за служители. Днес Lintelio вече има повече от 50 хиляди активни потребители и работата по добавяне на нови функционалности и интеграции с технологични и здравни платформи продължава. От началото на годината интересът към платформата се увеличава експоненциално и със сегашния темп на включване на нови клиенти очакваме до няколко месеца да достигнем няколкостотин хиляди активни потребители.

  Друг продукт, по който работим, е една от водещите здравни информационни системи в Щатите. Продуктът представлява цялостно решение за обработка на пациентски данни и финансово управление на връзката със застрахователи. Това е и първият клиент на ОСИ, с когото работим още от далечната 1998 година. Ролята на този продукт в сферата на здравеопазването е огромна – използва се в стотици болници и клиники и без него здравните учреждения не биха могли да оперират финансово.

  Колко души работят по всеки от проектите и какви специалисти са те?
  Зависи от нуждите на клиента и продукта. Разрастваме екипите до около шест души, целта ни е да имаме ефективна комуникация и да създадем условията всеки екип да се движи напред безпрепятствено. Над Lintelio например работят два екипа, а над различни части на здравната информационна система в момента имаме четири екипа глобално.

  Какви технологии използвате за отделните проекти?
  Силно вярваме в максимата „Използвай правилния инструмент за задачата!“. Съобразяваме се с нуждите на клиента, но и овластяваме всеки екип да предложи и използва технологии, ефективни за постигане на целите на клиента. Имаме силен фокус в .NET, Java и PHP (Laravel), а като front-end frameworks основно залагаме на Angular и React. От гледна точка на облачни технологии работим активно с AWS и MS Azure.

  Как е организиран работният процес и каква е мениджмънт структурата? Доколко екипите в България имат самостоятелност да вземат решения?
  От дълги години следваме agile в работата си по простата причина, че ценностите ни като организация са в синхрон с agile принципите. Заради това овластяваме екипите сами да изберат и построят работещ процес за нуждите си – било то Scrum, Kanban или модификация. В същия дух имаме плоска организация – решенията се вземат на базата на споделените цели и ценности. Екипите ни имат както свободата, така и отговорността да вземат решения на архитектурно и дизайн ниво. Инженерните мениджъри и техническите лидери, разбира се, помагат в този процес и отделят много внимание на развитието на хората в екипите си, за да имат нужната подготовка. Допълнителна предпоставка за това екипите да вземат ефективни решения, е, че работим дългосрочно с клиентите си. Ние поддържаме и разрастваме кодовата база, и от нас зависи да постигнем целите на клиента, като поставим и солидни основи за последващото развитие на продукта.

  Как се промениха проектите през годините?
  Постигаме по-силно доверие с клиентите ни, което води до това да идват по-интересни и разнообразни предизвикателства за нас. Една от основните ни сили е да сме гъвкави, за да постигнем нужните резултати. Това се отрази най-вече в разрастване на end-to-end услугите ни – заради опита ни се увеличава търсенето на продуктово и организационно консултиране, CloudOps и UX услуги в допълнение към software development дейностите ни. Друга важна промяна, на която много се радваме, е и че клиентите вече са по-отворени към итеративен development и бързо инкорпориране на обратна връзка от потребителите. Циклите от започване на работа по дадена функционалност до продукционна среда се скъсиха много. Възможността да виждаме работата си да стига до потребителите всяка седмица или две ни зарежда с енергия.

  Кои са най-големите предизвикателства при ключовите проекти, по които работите?
  Интегриране на нашите екипи при работа в големи организации, така че да постигнем ефективност по стандартите, които сами си поставяме. Винаги е предизвикателно, но това е част от модела ни и затова толкова държим на empowered тимове. Разчитаме на бърза и ефективна комуникация, ownership и чисто разпределяне на отговорностите, за да може да се движим напред всеки ден. Тук важна роля играят и мениджърите, и Agile coaches – работата им е да обучат екипите да премахват пречките, били те вътрешни или външни, пред това да вършат най-добрата си работа всеки ден.
  От техническа гледна точка предизвикателствата са свързани с вникване и приоритизиране на нуждите на клиентите, за да можем да създадем архитектура и структура с дългосрочна визия. Едновременно с това за нас е ключово от началото на работата ни с дадена организация итеративно и често да доставяме стойност. Удовлетворението, когато това е постигнато, винаги е голямо, понеже и ние, и клиентите виждаме по измерим начин резултата от усилията ни и връзката е win-win – те постигат бизнес целите си и ние растем заедно с успехите им.

  Кои са най-големите постижения, които можете да отбележите?
  Разрастването на продукт от 0 до над 50 к потребители – Lintelio. Отвъд справянето с техническите предизвикателства за построяването на платформата това, което се изискваше, беше постоянство, воля и нестихващ оптимизъм. Възможностите на продукта претърпяха промени няколко пъти, за да стигнем дотук.
  От ентърпрайз гледна точка това, че клиентът ни се доверява вече над 20 години, и то често за най-предизвикателните си разработки.

  Какво предстои?
  От известно време вече работим над функционалности отвъд пандемията, тоест Lintelio се превръща в прозрачна платформа за здравни услуги от работодатели и управление на придобивки за служители.
  От гледна точка на цялата ни организация фокусът над клиентите ни е непроменен – изграждане на дългосрочни връзки базирани на доверие и способността ни да доставяме растящи качество и стойност във времето. С оглед на това, че работим в сферата на здравеопазването, отскоро започнахме и да съставяме и тренировъчни програми, представящи основните понятия и процеси в US здравеопазването. Това, което ни прави успешни, са комбинацията от технически умения, практически знания и опит с процесите в здравеопазването и вярата в овластените ни екипи.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Обджект Системс Интернешънъл България ЕООД в JOBS.bg

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ПРОЕКТИТЕ Е БЪЛГАРИЯ:  

  По какви проекти работи Дигиталният Технологичен център на Commerzbank?
  По какви проекти работи Modern Workplace сервизната линия на DXC Technology
  По какви проекти работи INDUSTRIA
  По какви проекти работи Software Engineering екипът на KPMG IT Service?
  Какви продукти разработва SMSBump?

  Какви продукти разработва Treasury Intelligence Solutions?
  По какви проекти работи Деспарк?
  По какви проекти работи Zariba Games?
  По какви проекти работи СТАНГА?
  По какви проекти работи отделът по киберсигурност на DXC Technology България
  ?
  По какви проекти работи SEPA Cyber Technologies?
  По какви проекти работи Accedia?

  По какви проекти работи Festo в България?
  По какви проекти работи SoftGroup?
  По какви проекти работи LimeChain?
  Какъв продукт разработва AMPECO? 
  Какви продукти разработва WPX?
  Какви продукти разработва Gtmhub?
  По какви проекти работи Региоком България?
  Какви продукти разработва „Уча.се“
  По какви проекти работи DROXIC?
  Какви продукти разработва Delasport?

  По какви проекти работи Бош Инженеринг Център София

  По какви проекти работи ТехноЛогика?
  По какви проекти работи Godel Technologies
  Какви продукти разработва ICDSoft
  Какви продукти разработва „Алтерко“
  Какви продукти разработва OfficeRnD?
  По какви проекти работи Motion Software?
  По какви проекти работи Matrix Eastern Europe?
  По какви проекти работи Mobile Wave Solutions?
  По какви проекти работи TINQIN?
  По какви проекти работи Tek Experts?
  Какви продукти разработва TIMIFY?
  По какви проекти работи GemSeek?
  По какви проекти работи Milestone?
  По какви проекти работи ITGix?
  По какви проекти работи Devision?
  Какви продукти разработва Acronis?
  По какви проекти работи EPAM Systems
  По какви проекти работи KPMG ITS?
  По какви проекти работи Scalefocus?
  Какъв продукт разработва OpenTag?
  По какви проекти работи Anakatech?
  По какви проекти работи Flat Rock Technology?
  По какви проекти работи Atos Bulgaria Competency Center
  Какви продукти разработва Balkan Services?
  По какви проекти работи Нетера?
  По какви проекти работи Fourth?
  По какви продукти работи Dynamo Software?
  По какви проекти работи Мнемоника?
  По какви проекти работи Paysafe?
  Какви продукти разработва Alcatraz AI?
  Какви продукти разработва PROS?

  По какви проекти работи News UK екипът на Questers?
  По какви проекти работи Tick42?
  По какви проекти работи Grafixoft?
  По какви проекти работи Gameloft?
  Какви продукти разработва VMware?
  По какви проекти работи HeleCloud?
  Какви продукти разработва AtScale?
  По какви проекти работи Smart IT?
  Какви продукти разработва Infragistics?
  По какви проекти работи Appolica?
  По какви проекти работи Astea Solutions?
  По какви проекти работи „Сенсата Технолоджис“?
  По какви проекти работи HPE?
  По какви проекти работи Mansion?
  По какви проекти работи А1 България?

  По какви проекти работи Dreamix?
  По какви проекти работи Immedis?
  По какви проекти работи SEEBURGER?
  По какви продукти работи DIGITALL
  По какви проекти работи Енетпулс?
  Какъв продукт разработва StorPool Storage?
  По какви проекти работи Блубито?
  По какви проекти работи Модис?
  Какви продукти разработва Playtech?
  По какви проекти работи Coherent Solutions?
  Какви продукти разработва Experian?
  По какви проекти работи DHL Freight ESS?
  По какви проекти работи "Бианор Сървисиз"
  По какви проекти работи МенторМейт?
  По какви проекти работи Proxiad?
  По какви проекти работи DataArt?
  По какви проекти работи Resolute Software?
  Какви продукти разработва Progres

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 2 дни
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 2 дни
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 2 дни
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  22 май 2024, 13:06
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton