неделя, 14 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3687 прочитания

  HR2HR: Магдалена Сергиева и Бисерка Янева

  Магдалена Сергиева - Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж-96, интервюира Бисерка Янева, която оглавява Дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет
  03 август 2022, 15:37 a+ a- a

  Магдалена Сергиева - Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж-96 (вдясно), интервюира Бисерка Янева, която оглавява Дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата HR2HR Магдалена Сергиева - Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж-96, интервюира Бисерка Янева, която оглавява Дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет.

  Бисерка Янева оглавява дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет от месец януари 2020 г. Над единадесет години е била Директор „Администрация и човешки ресурси“ в производственото предприятие на Ийстман Кодак в България, а впоследствие над осем години е била HR Директор в Кауфланд България. Завършила е право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Управление на човешките ресурси“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Кариерата й е започнала като научен сътрудник в Юридическия факултет на Софийския университет и после е продължила като юрисконсулт в държавната администрация, преди да се развие в областта на човешките ресурси в частния бизнес.

  Магдалена Сергиева е Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж -96 АД. Магдалена е магистър  по „Човешки ресурси“  от  НБУ  и има бакалавърска степен по „Финанси“ от УНСС. Притежава сертификация по „Стратегическо управление на човешките ресурси“ към Cornell University, САЩ. Има над 20-годишен професионален опит в областта на човешките ресурси и администрацията. От 2000 г. досега е заемала ръководни позиции във водещи международни и български компании от бързооборотния производствения сектор. За приноса си в развитието и утвърждаването на успешните практики в областта на човешите ресурси Магдалена получава и специалната награда на журито в една от най-престижните категории „HR директор на годината“ в рамките на годишните HR награди за 2017, организирани от Българската асоциация за управление на хора. В периода 2019 - 2022 година е член на Управителния съвет на БАУХ.

  Коя е Бисерка Янева извън професията и как стартира работа в HR сферата? Кои са най-трудните моменти в кариерата, уроците по пътя и нещата, с които най-много се гордее? Вижте разговора във видеото: 

   

  Какво е да си част от лидерския екип на Асарел-Медет и какво кара един HR професионалист да гори в работата си? Кава е ролята на дигитализацията и технологиите в бизнеса на Асарел-Медет и в частност в HR функцията? Ще измести ли изкуственият интелект хората? Как се изгражда успешна работодателска марка в малък град и как се привличат младите хора? Кои са най-важните фактори за успеха на Асарел Медет и кои са успешните политики и процеси в областта на HR-а? Вижте разговора във видеото: 

   

  Кои са качествата, които ще подпомагат хората в тяхното професионално и личностно развитие през следващите 5-10 години? Какви компетенции ще трябва да притежават HR специалистите, за да подпомогнат изграждането на тези качества? Какви успешни практики прилага Асарел-Медет в посока изграждане на компетенциите на бъдещето? Как Бисерка Янева вижда ролята на лидерите в организациите и има ли пример за подражание? Защо една компания трябва да инвестира в полза на обществото и какви инициативи има Асарел-Медет? Какво е посланието на Бисерка Янева към младите хора, които планират HR кариера и защо да изберат HR професията? Вижте разговора във видеото: 


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 2 дни
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 2 дни
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 2 дни
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 2 дни
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 2 дни
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI