сряда, 17 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1717 прочитания

  Accenture придобива бизнеса на Sentia в Нидерландия, Белгия и България

  Стойността на сделката не е оповестена
  03 август 2022, 09:49 a+ a- a

  сн: ЕП
  Accenture се е договорила да придобие бизнеса на Sentia в Нидерландия, Белгия и България. С централа в Нидерландия, групата Sentia е водеща консултантска компания в облачния бизнес, която управлява частни и публични облачни миграции и предоставя услуги за наблюдение на дигиталното изживяване.

  Екипът на Sentia от около 310 облачни специалисти в Нидерландия, Белгия и България ще се присъедини към Accenture Cloud First.

  Датският бизнес на Sentia не е част от придобиването и ще продължи като независим бизнес под марката Sentia, подкрепен от Waterland Private Equity като основен акционер.

  Условията по сделката не са оповестени.

  Придобиването разширява възможностите на Accenture Cloud First за предоставяне на облачни инфраструктурни услуги от край до край в целия облачен спектър от публични, частни и суверенни облаци.

  "Добавянето на специалисти на Sentia ще подобри услугите за миграция и модернизация на Accenture Cloud First.", коментира Картик Нарайн, глобален ръководител за Accenture Cloud First.

  "Със Sentia разширяваме нашите възможности за стратегическо инфраструктурно инженерство и нововъзникващи технологии в цяла Европа, особено в Нидерландия и Белгия“, отбелязва Рой Икинк, ръководител на Accenture Cloud First Netherlands. „Екипът на Sentia носи ценен опит със суверенни облачни стратегии, предназначени да помогнат на клиентите да се справят с местните разпоредби и изисквания относно поверителността на данните, достъпа и контрола.“

  В момента Sentia предоставя облачни консултации и услуги за доставка, обхващащи хибридна и мулти облачна стратегия; облачна трансформация; и миграция. Основните облачни услуги за контрол и оптимизация на компанията включват облачни управлявани услуги, облачни услуги за сигурност и миграция на облачна инфраструктура. Sentia също предлага уникални услуги за наблюдение на дигитално изживяване, които анализират, проследяват и прогнозират корпоративни приложения и облачни услуги от гледна точка на крайния потребител.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 6 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 6 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
  преди 8 часа
  Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
  Двама висши мениджъри също се оттеглят
  преди 9 часа
  Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
  Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.