петък, 23 февруари 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1350 прочитания

    Hypoport Sofia присъединява още 2 компании от групата на Hypoport

    Компанията планира постигане на стабилен ръст на екипа си до 100 човека до края на 2024 г.
    20 септември 2022, 11:58 a+ a- a

    Снимка: Hypoport Sofia

    Hypoport Sofia разкри плановете си за продължаващо разширяване на дейността в България. След като наскоро се премести в нова офис сграда, обяви и присъединяването на още две компании от групата, които стартират развиването на локални продуктови екипи в София - Hypoport B.V. и Europace. 

    Hypoport B.V. предоставя софтуер, помагащ на банките при анализа и отчитането на секюритизирани или обезпечени кредитни портфейли и отговаря на изискванията на одиторите и регулаторите. В момента търсят .NET и JavaScript програмисти, които да се присъединят към местния екип. Междувременно има нужда от Java разработчици за Europace, която управлява най-големия B2B пазар в Германия, предлагащ ипотеки, финансови продукти за сгради и лични заеми. Освен това за екипите на Hypoport Sofia ще се търсят front-end разработчици, както и QA и Scrum Master експерти. 

    Това следва примера на fundingport, друга компания от групата на Hypoport, която вече успешно включи първите си отдалечени членове на екипа в България, както и на FIO Systems, присъстваща в България от 2002 г., която вече има около 50 души в продуктовите си екипи в София. 

    Като заявка за това, че други компании на Hypoport се интересуват от отдалечени продуктови екипи в България, Hypoport Sofia наскоро беше домакин на откриващо събитие за софийската локация с участието на повече от 10 компании от групата на Hypoport. 

    Hypoport Sofia се присъедини и към БАСКОМ – Българската асоциация на софтуерните компании, още една стъпка в приноса към разрастващата се местна ИТ екосистема. 

    „С още две компании на Hypoport, които създават екипи за дистанционна разработка на продукти между Германия/Нидерландия и България, ние подчертаваме значението и въздействието, което нашата локация ще има в бъдеще. Сега е време да се съсредоточим върху привличането на нови таланти да осигурим гладката работа на дистанционните екипи, което е и основна цел на нашата компания“, каза Дани Ханке, управляващ директор, Hypoport Sofia. 

    „Hypoport вече има 7 продуктови екипа, работещи в България, и общо около 60 служители. Планираме да продължим да инвестираме в местни български таланти и ще търсим стабилен растеж през следващите години, като планираме да достигнем екип от около 100 професионалисти до края на 2024 г. В момента има около 15 отворени позиции за разработчици и QA и Scrum Master експерти с вече натрупан опит, както и на старши позиции. Ние също така търсим младши разработчици, които могат да усъвършенстват своите умения и да се развиват като професионалисти, докато Hypoport расте в страната.“, допълни Янис Шефер, управляващ директор на Hypoport Sofia. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на HYPOPORT SOFIA EOOD в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    Германската KAYSER Automotive инвестира в завод за автомобилни компоненти в Плевен
    Компанията ще развива дейността си в Логистичен парк БПД Плевен
    преди 14 часа
    Nvidia отчете рекордни приходи
    Акциите на компанията отбелязват 200% ръст спрямо година по-рано
    преди 16 часа
    ЕК разследва TikTok за алгоритми, водещи до пристрастяване
    Китайската социална мрежа има над 1 млрд. потребители
    преди 19 часа
    Sameday България планира да инвестира над 17 млн. лева през 2024 г.
    През 2023 г., Sameday отчита 2,6 млн. доставени пратки, с 38% от тях получени чрез автоматизирани шкафчета за доставка извън дома
    преди 20 часа
    Capital One придобива Discover
    Сделката на стойност $35,3 млрд. ще обедини двете най-големи компании за кредитни карти в САЩ
    преди 21 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас с ръст от 28% за година
    Най-големите вложения в страната за януари - декември 2023 са от Швейцария, Австрия и Белгия