сряда, 01 февруари 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1322 прочитания

  Godel Technologies: Целта ни е до края на 2024 екипът ни в България да достигне 400 души

  За първия meet-up в София и за плановете на компанията пред Economy.bg разказва Константин Чорбаджийски, управляващ директор в Godel Bulgaria
  27 септември 2022, 16:41 a+ a- a

  Преди повече от година базираната в Манчестър софтуерна компания Godel Technologies обяви, че открива офис в България, като е избрала София за първата си локация в страната. Освен в Манчестър основаното през 2002 дружество има офиси в Беларус, Литва, Украйна и Полша. Общо екипът на Godel надхвърля 1500 души.

  Какви са плановете за развитие на компанията у нас и какво можем да очакваме от първия meet-up на дружеството в София – споделя Константин Чорбаджийски, управляващ директор в Godel Bulgaria.

  Константин, организирате своя първи meet-up в София. Кога, къде и в какъв формат ще се проведе той?
  Да, в момента подготвяме нашия първи meet-up. Ще се състои на 6 октомври (четвъртък) от 16:00 ч. Мястото е София Тех Парк на Цариградско шосе в сграда Инкубатор. Събитието е offline, т.е. присъствено на място.

  Какво да очакваме от събитието?
  Подготвили сме награди за присъстващите. Ще очакваме от тях да вземат участие с въпроси към нашите лектори. Оставили сме време за нетуоркинг както преди, така и след събитието.

  Какви са основните теми и кои ще са лекторите?
  Поканили сме 3-ма лектори, които са наши служители в .NET дивизията ни. Това са Витали Пухалски, който е и Дивижън Мениджър за България на .NET екипа. Вторият ни лектор е Раман Бът-Хусеин, който e в компанията от над 6 години и е Team Lead. И 3-тият ни лектор е Владимир Димитров. Той е един от първите назначени служители в българския офис.
  Основната тема е Intro, затова сме кръстили и събитието Godel Sofia Intro Offline Meet-up. Вече мина малко повече от 1 година, откакто Godel стъпи на нашия ИТ пазар, а тази година през май отворихме и първия ни физически офис в София и бихме искали да запознаем ИТ общността с нас.
  Освен водещата тема ще се постараем да обхванем и технически теми, свързани с .NET.

  С какво би било най-ценно участието в събитието?
  Най-ценното, с което всеки един от присъстващите може да си тръгне, е самото запознанство с нови хора. Както казах, сме предвидили време за networking, а какво по-ценно от това да се запознаеш със съмишленици.

  Колко голям е екипът Ви в момента у нас?
  Екипът от средата на октомври ще бъде 20 души. Освен това в момента очакваме колеги от други държави, които избраха България и искат да работят тук. Това може би е една от най-интересните ни привилегии. Godel е интернационална компания с офиси в няколко държави – Полша, Литва, Дубай и други. Нашите колеги имат възможност да се релокират във всяка една държава, където имаме офис.

  Планирате ли да разширите екипа?
  Разбира се, това е нашият водещ приоритет. Като цел сме си поставили около 300 до 400 души до края на 2024.

  Какъв тип специалисти търсите?
  В динамичната среда, в която живеем, Godel има различни по големина и продължителност проекти. Освен това всички знаем, че технологиите се развиват много бързо. За да може да отговорим на нуждите на нашите партньори, Godel търсим специалисти с различна технологична насоченост.
  В момента, ако говорим специално за офиса в България, водещи са специалистите с Java, JavaScript (Angular, Vue, React), Automation QA, DevOps, Python.

  Имахте планове за откриване на офиси в други градове у нас. На какъв етап са те в момента?
  За съжаление, все още сме в начален етап. Работим усилено по привличането на таланти от другите големи градове, но това е процес, който изисква време. Надяваме се скоро да може да се похвалим и с откриването на офиси в тези градове.

  По какви проекти работи Godel Technologies вижте тук

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Godel Technologies Europe EOOD в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  И А1 вдига месечните такси
  Промяната влиза в сила след 1 март
  преди 9 часа
  Еврозоната избегна рецесия в края на 2022
  Това показва експресната оценка на Евростат, която подлежи на ревизия
  преди 9 часа
  МОН ще проследи реализацията на 70 000 висшисти
  Намаляване на интереса към профилираните паралелки с чужди езици за сметка на професионалните, отчете министърът на образованието
  преди 10 часа
  България на дъното в ЕС по участие на възрастни в учене през целия живот
  Най-много пълнолетни участват в този тип учене в Нидерландия, според данните на Евростат
  преди 11 часа
  СЗО: Пандемията остава извънредна ситуация за общественото здраве
  Организацията обаче даде сигнал, че това може да се промени в следващите месеци
  преди 11 часа
  Летището в Бургас: Готови сме за ранен старт на Лято 2023
  Нови полети тази година ще има до Познан, Каунас, Дъблин, Шчечин и Рига