сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1967 прочитания

  Русенският логистичен бранд euShipments.com отваря трети собствен фулфилмънт център в Европа

  С привлечения през 2022г. от външни инвеститори капитал компанията разраства бизнеса си в Централна и Западна Европа
  10 ноември 2022, 15:33 a+ a- a

  Снимка: euShipments.com

  Благодарение на своя първи фулфилмънт склад в Русе, на границата между България и Румъния, euShipments.com вече едно десетилетие доставя пратките на клиентите си в рамките на един работен ден и за двете държави. На тази основа компанията изгражда мрежа за доставки, покриваща цяла Европа. Към днешна дата за свой най-ценен ресурс и основно бизнес предимство компанията счита именно тази логистична мрежа от фулфилмънт и разпределителни центрове, както и партньорството си с над 40 международни куриерски компании.

  Само преди месеци компанията отваря своя втори собствен фулфилмънт склад в Европа – с локация Будапеща. Със стартирането на този център, опериращ чрез техния специализиран логистичен софтуер, euShipments.com успява значително да подобри транзитните времена за доставка и цените на услугите си за Централна и Западна Европа. А това от гледната точка на техните клиенти, онлайн търговците, означава по-висока конкурентоспособност в пазарите от този така важен регион в ЕС. 

  Динамиката на развитие на онлайн търговията, особено в периода на пандемията, показва на екипа на euShipments.com по-ясно от всякога, че в тази индустрия трябва да се мисли мащабно. Така, следвайки своята основната цел – създаване на премиум логистични решения за e-Commerce бизнеса, те утрояват капацитета си в региона.

  Предистория
  По-рано тази година euShipments.com привлича инвестиция от компанията за дялово инвестиране BlackPeak Capital. Тя ще бъде вложена в международно разрастване чрез придобивания и сливания на компании, които да добавят стойност към логистичната им мрежа. euShipments.com започва да разширява обхвата си на Запад – все по-оптимизирани транзитни времена, непрекъснато повишаване качеството на услугите и броя на фулфилмънт локациите, които да бъдат подчинени на придобития от тях опит, технологични и оперативни процеси.

  Поемайки по този път, компанията стартира процес по подбор на нов фулфилмънт център с ключова локация за своята мрежа. В полезрението им попада един от най-големите и бързо развиващи се фулфилмънт бизнеси в Хърватия – pickpack.hr. След осъществен контакт със създателя на компанията Матей Яворек и неговия екип е установено пълно съответствие в бизнес модел и визия за развитие. Това предопределя стратегическото им партньорство, което е вече факт.

  Нови възможности за e-Commerce сектора с euShipments 
  Новият фулфимънт склад в Загреб отваря широко вратите на Централна и Западна Европа за всички настоящи и бъдещи клиенти на компанията без допълнителни условия, договори и интеграции.

  В същото време клиентите на pickpack.hr, както и всички е-Commerce бизнеси в Хърватия, които искат да се развиват на глобално ниво, имат неограничен достъп до услугите на euShipments.com.

  До края на третото тримесечие на 2022 екипът на euShipments успява да подготви и изпрати за своите клиенти над 1 000 000 пратки. Tепърва предстои пиковият момент в онлайн търговията за годината - настъпващите Черен петък и Kоледно-новогодишни празници. Очаква се голямо количество поръчки и компанията е подготвена да се справи с всяка ситуация, за да може всички пратки да достигнат навреме при своите получатели. Дори в най-натоварените периоди euShipments.com продължава да следва своята мисия - да създава стойност за своите клиенти и да им предоставя нови и нови възможности за развитие.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 9 часа
  преди 14 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 14 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 15 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании