неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1437 прочитания

  Активните потребители на кешбек услугите у нас се увеличават

  Броят им е надхвърлил 25 000, показват данни на платформата Cashway
  15 ноември 2022, 10:34 a+ a- a

  Снимка: Cashaway

  Броят на българите, използващи кешбек услуги, се увеличава с бързи темпове и вече е надминал 25 000 активни потребители, сочат данни на платформата Cashway. Сред основните причини за нарастващата популярност на този тип услуги у нас са ръстът на електронната търговия през последните години, както и променените потребителски нагласи заради пандемията и свързаните с нея ограничения. Очакванията на екипа на Cashway са тенденцията да се засили във връзка с активния сезон за пазаруване, започващ с Черния петък и продължаващ с Коледно-новогодишните празници.

  Кешбек е бързо развиваща се в световен мащаб концепция за пазаруване, при която при покупка на стоки или услуги потребителите получават обратно част от парите си. Тази сума се натрупва в специална сметка и при достигане на определен лимит може да бъде изтеглена. Най-често в процеса участва и трета страна – кешбек платформа, каквато е и българската Cashway. Важно предимство на кешбек услугите е, че се използват изключително лесно и сумите се трупат във виртуалната сметката на потребителя. За целта е достатъчно той просто да се регистрира еднократно в платформата и след това при пазаруване да избира съответния търговец през нея.

  От компанията съобщиха, че вече работят с над 25 000 активни потребители, а броят на партньорите им надхвърля 230 търговци. Общият обем изплатен кешбек от дружеството пък вече надхвърля 180 000 лв., като средно спестените пари на година от един активен потребител са достигнали 267 лева. Именно този показател е в основата на очакванията, че кешбек услугите тепърва ще стават все по-популярни в България.

  Сред сегментите, в които най-често се използват такива услуги, са мода, здраве и красота, пътуване и почивки, както и електроника и офис оборудване. Други продуктови категории, в които потребителите използват активно платформата, са дом, градина и автомобили, спорт и хоби, играчки и продукти за деца и бебета, храни и напитки, събития и закупуване на билети. Книгите и обученията, както и продуктите за домашни любимци също са сред областите, предпочитани от кешбек потребителите. Освен възстановени проценти от покупки, които платформата гарантира, важно предимство е също, че тя събира и обобщава допълнителни промо кодове, което дава още повече възможности за спестяване на пари.

  „Кешбек услугите имат важно значение, защото дават възможност на потребителите да пазаруват умно и стимулират културата на спестяване сред българските граждани. За разлика от различни видове промоции, при които клиентът получава определен процент отстъпка, но често веднага след това взима решение да даде спестените пари за последваща покупка, то при кешбек той спестява средствата дългосрочно. Мнозина дори се учудват, когато установят колко пари са спестили половин или една година по-късно. Затова и кешбек платформата ни набира все по-голяма популярност, а всеки, който я е изпробвал, остава привърженик и в бъдеще. А сега във връзка с черния петък платформата ни предоставя и допълнителни 5% кешбек с подбрани наши партньори сред най-големите български онлайн търговци“ - споделя Георги Костадинов, Управител и съосновател на Cashway.bg.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство