неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7936 прочитания

  HR2HR: Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Данаил Кънчев, Head of Administration в Dext, интервюира Антонио Григоров - HR Manager на Plus500BOS
  06 декември 2022, 14:16 a+ a- a

  Данаил Кънчев - Head of Administration в Dext (вдясно), интервюира Антонио Григоров - HR Manager на Plus500BOS. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата HR2HR Данаил Кънчев - Head of Administration в Dext, интервюира Антонио Григоров - HR Manager на Plus500BOS.

  Антонио Григоров е професионалист с над 10 години опит в разработването на ефективни и иновативни стратегии в областта на човешките ресурси. Завършил е в University of Strathclyde (Глазгоу, Великобритания) със специалност „Управление на човешките ресурси“. Има богат професионален опит в банковия сектор и аутсорсинг индустрията. В момента е HR Manager в българския офис на глобалната софтуерна компания Plus500BOS.

  Данаил Кънчев има над 20-годишен опит в различни професионални роли като IT Recruiter, Talent Acquisition Manager, HR Manager в компании като Stanga, CSC (DXC), EPAM, CPL и др. GPHR и PMP серифициран. В момента е Административен Мениджър във fintech компанията Dext.

  Какъв беше пътят на Антонио Григоров до ролята на HR Manager? Кое беше най-важното, което отвори пътя към тази позиция във времето? Има ли негативно отношение към HR специалистите в България и на какво се дължи? Вижте разговора във видеото:

   

  Как един HR специалист може да се развива успешно в международна компания, в която  решенията се вземат извън България? Какво очакват работодателите от HR професионалистите в България? Кои от HR функциите са търсени от работодателите и кои са тези, които самите колеги HR биха искали да развиват? Добавят ли стойност професионалните HR сертификати, какво е отношението към тях в България и в чужбина? Вижте разговора във видеото:

   

  Какво е състоянието на пазара на труда в България и как се промени през последните години? Как работим сега и как ще работим в  бъдеще? Вижте разговора във видеото:

   

  Какво е специфичното да работиш като HR професионалист във  Fintech сектора.  Как технологиите променят HR професията? Кои са технологиите, които най-успешно са навлезли в HR функцията и как облекчават работата на HR професионалистите? Вижте разговора във видеото:

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева