петък, 14 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  989 прочитания

  euShipments придобива мажоритарен дял в хърватската логистична компания Pick & Pack

  Придобиването е стъпка в посока консолидация на регионална база в бързо развиващите се пазари за електронна търговия в региона на ЦИЕ
  17 януари 2023, 12:29 a+ a- a

  Българският лидер в областта на логистиката за електронна търговия euShipments, придоби мажоритарен дял в местния лидер в доставки и логистика в Хърватия Pick & Pack, в последните дни на 2022 г. Това първо придобиване за компанията бележи важна стъпка в стратегията за развитие на euShipments да консолидира своята регионална база в бързо развиващите се пазари за електронна търговия в региона на Централна и Изтовна Европа (ЦИЕ).

  Ускореното развитие на euShipments създаде необходимост от разширяване на оперативната база на компанията и местата за изпълнение. През 2022 г. организацията удвои капацитета си с нов собствен склад в Будапеща, Унгария, в допълнение към няколко партньорски склада в различни европейски локации и основния си център - в Русе, България. 

  В момента мрежата на euShipments обхваща над 27 европейски страни и оперира с 12 фулфилмънт центъра на стратегически места в целия континент, като по този начин предлага нови услуги, оптимизирани транзитни времена и цени на eCommerce доставки за Централна Европа. Наградена от Forbes за иновации, компанията също така разработва и работи с усъвършенстван логистичен софтуер, за да предостави първокласни решения на своите международни клиенти.

  Хърватския пазар е естествена следваща стъпка в стратегията за развитие на компанията, поради бързия си растеж и стратегическо местоположение в близост до Словения, Унгария, Италия, Австрия. Освен това скорошното приемане на еврото, както и влизането на страната в Шенгенското пространство, се очаква да се открият допълнителни възможности за растеж на логистичния сектор за електронна търговия в Хърватия.

  Светлозар Димитров и Лора Димитрова (Снимки: euShipments)

  Pick & Pack е един от водещите фулфилмънт оператори в Хърватия, който обслужва ексклузивно индустрията на електронната търговия. През изминалите 2 години фирмата се разраства успешно чрез придобиване на нови клиенти и предлагане на висококачествена и ефективна услуга. Компанията се управлява от своя основател Матей Яворек, който е натрупал значителен опит в индустрията на електронната търговия в Хърватия, като предоставя решения, които отговарят на основните предизвикателства при куриерските и фулфилмънт услуги, пред които са изправени онлайн магазините в Хърватия и съседните страни. Очаква се бизнес комбинацията с euShipments да бъде синергична за двете компании и по този начин да им помогне да ускорят растежа си, предлагайки по-добро и по-оптимално обслужване на партньори и крайни клиенти.

  Това придобиване бележи важна стъпка от стратегията за разширяване на euShipments в партньорство с фонда за капиталов растеж BlackPeak Capital. 

  „Докато в първите години от развитието на euShipments голяма част от нашите клиенти бяха от Балканския регион – България, Румъния, Гърция, благодарение на развитието на нашата мрежа и инвестициите в международния ни търговски екип и инфраструктура имаме клиенти от цяла Европа. След партньорството ни с BlackPeak Capital беше само въпрос на време да направим първото си придобиване, което вече е факт.“ - коментира съоснователят и изпълнителен директор на euShipments Светлозар Димитров.

  „Нашата стратегия за развитие е да се обединим с логистични компании, които вече прилагат подобни подходи и споделят нашите ценности и визия за успех. Придобиването на Pick & Pack е чудесен пример, който ще бъде от полза и за двете компании, но най-важното за нашите клиенти. Споделянето на ресурси и бизнес знания ще подобри качеството и надеждността на нашата услуга, като по този начин ще ни утвърди като правилния логистичен партньор на всеки онлайн търговец, продаващ в Европа“ - добавя другият съосновател на euShipments Лора Димитрова.

  „Бил съм собственик на няколко онлайн магазина и знам от първа ръка с какви проблеми се сблъскват хората от този бранш. Поради тази причина създадох логистична компания, за да помагам на другите и да улесня процеса им. Когато се свързах с euShipments, разбрах, че да ставайки част от техния бизнес и използвайки техния опит е най-доброто следващо ниво на развитие за Pick & Pack.“ - споделя Матей Яворек, основател на Pick & Pack.

  Консултанти по сделката бяха TPA Croatia като изпълнител на финансови и данъчни проверки, докато правните консултации бяха осигурени от Schoenherr.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  преди 11 часа
  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти
  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  преди 12 часа
  Проучване: Липсата на умения за работа с AI забавя иновациите в 62% от компаниите
  2/3 от компаниите не притежават достатъчни умения за работа с AI, а 41% от организациите изпитват затруднение в намирането на служители с опит и знания в изкуствения интелект
  преди 15 часа
  София Тех Парк получи български електрически камион
  Първият български мини товарен автомобил на ток има пробег от 300 км с едно зареждане
  преди 15 часа
  НАП: Клиентите могат да задържат плащането, ако не получат касова бележка
  Агенцията санкционира 433 търговци край морето за неиздаване на фискален бон