събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  586 прочитания

  Летището в Бургас: Готови сме за ранен старт на Лято 2023

  Нови полети тази година ще има до Познан, Каунас, Дъблин, Шчечин и Рига
  31 януари 2023, 14:22 a+ a- a

  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ е готов за ранен старт на Лято 2023 още от края месец март, очаквайки да обслужи редовни и чартърни полети от/до 10 дестинации от 6 държави. Това обяви концесионерът на бургаското летище.

  "През 2023 очакваме нови директни полети – от Познан (Полша), Каунас (Литва) и Дъблин (Ирландия) от Ryanair, от Рига (Латвия) от airBaltic и от Шчечин (Полша) от European Air Charter", посочват от дружеството.

  В периода от 2022 до 2026 г. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД планира да инвестира повече от 50 млн. евро за следните проекти на Летище Бургас: Рехабилитация на пистата; Завършване на разширяването на перона и инсталиране на ново перонно осветление; Започване на разширението на Терминал 2 „Заминаващи“ и др.

  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД работи интензивно с авиокомпаниите за развитието на свързаността на Летище Бургас, в и извън пиковия летен сезон. Летищният оператор е един от многото фактори, оформящи свързаността през зимния период на дестинация с характерно изразена сезонност. Наличието на търсене към определена дестинация и на голям брой потенциални пътници за входящ и изходящ трафик са най-важният фактор за даден целогодишен маршрут, отбелязва концесионерът.

  През 2022 г. Летище Бургас отбеляза ръст от 72% на пътниците спрямо 2021 г., което представлява общ брой от 1,63 милиона пътници. Обслужени са 12 293 полета, от които 5489 редовни и 5169 чартърни, като са изпълнени полетни програми на 50 авиокомпании до 85 дестинации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 15 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 16 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 21 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила