неделя, 04 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1591 прочитания

  HR2HR: Милена Хаджииванова и Георги Ножаров

  Милена Хаджииванова - Chief HR Officer на Bulsatcom, интервюира Георги Ножаров - HR Manager на GfK Bulgaria
  01 февруари 2023, 14:12 a+ a- a

  Милена Хаджииванова - Chief HR Officer на Bulsatcom, и Георги Ножаров - HR Manager на GfK Bulgaria. Снимка: Economy.bg 

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата Милена Хаджииванова - Chief HR Officer на Bulsatcom и Основател на H-Vision, интервюира Георги Ножаров - HR Manager на GfK Bulgaria.

  Милена ХаджиивановаГлавен HR Директор на Булсатком, Управител&Собственик на H-Vision, Kлиничен&организационен психолог, бизнес консултант, коуч, ментор.  Има над 20 години практика със стратегически HR проекти, развитие на лидери, организационна психология и тренинги. Повече от 6000 консултантски проекта и над 17000 участници са преминали през нейни обучения. Преподавател е по бизнес психология, мениджмънт и лидерство. Създател е на Академия за автентично лидерство. Милена е мотивационен говорител, водещ на събития, конференции, панели, дискусии, master mind групи.

  Георги Ножаров се занимава с HR от повече от 20 години, като е бил част от екипа на големи международни компании в различни сектори. В последните 12 години натрупва опит в телеком и ИТ компании, като отговаря за България и страни от региона. Работил е по проекти в Германия, Испания и в последните близо 2 години в Полша като Мениджър ЧР за американската компания АТ&T. В свободното време се занимава с обучения и консултиране за различни клиенти. В момента е Мениджър ЧР на GfK България - международна компания с офис с над 800 служители в София.
   

  Кой е Георги Ножаров и как се разви кариерният му път в HR-а през последните години? Какво е да си HR в Полша във време на пандемията? С какво работната култура в Полша е различна и как предпочитат да работят хората там? Вижте разговора във видеото:

   

  Какво е да си HR Мениджър на GfK Bulgaria? Как работят хората в GfK Bulgaria в момента? Какво мотивира Георги Ножаров да се върне от Полша в България и вярва ли в баланса работа-личен живот? Какво е общото и различното между вътрешния HR и консултанта според Милена Хаджииванова? Какви качества трябва да притежава един HR? Вижте разговора във видеото:

   

  Дигитализира ли се Булсатком? (отговаря Милена). Как Георги си обяснява голямата болка на HR-а в България, че много често го свързват с административни функции и му се отнема шансът да бъде стратегически партньор на бизнеса? Какво е необходимо, за да припознае топ мениджмънтът HR-а като стратегически партньор и да го търси за решения, а не само за изпълнител? Какви са съветите на Георги Ножаров към навлизащите в HR професията млади колеги? Как самият Георги Ножаров навлиза в HR-а и как се чувства сред толкова жени в гилдията? Вижте разговора във видеото:

   

  Какви добри HR практики можем да почерпим от Полша? На какво ниво е HR-ът в България и какво е посланието на Милена и Георги към HR общността в България? Вижте разговора във видеото:


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Данаил Кънчев и Антонио Григоров
  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  02 юни 2023, 16:13
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  02 юни 2023, 15:52
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  02 юни 2023, 15:04
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  02 юни 2023, 10:22
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила