събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1072 прочитания

  Amdaris с 4-ма нови служители след края на стажантската си програма

  Компанията финализира първата си стажантска програма у нас
  03 февруари 2023, 13:36 a+ a- a

  Снимки: Amdaris

  В края на януари завърши първата стажантска програма на Amdaris България. В нея участваха 7 новоизгряващи български IT таланта, които учиха и работиха редом с 11 стажанти на Amdaris в Румъния, съобщиха от компанията за Economy.bg.

  Програмата беше с продължителност 3 месеца и включва 47 лекции и десетки прекарани часове на стажантите с техните ментори. В края на програмата всеки участних е представил своя личен проект пред румънския и българския екип на Amdaris. 

  Цанко Тинчев, ръководител на стажантската програма

  „Стажантската програма беше истинско предизвикателство за всички ни“ – споделя Цанко Тинчев, ръководил програмата. „Безспорно тя беше изключително полезна за стажантите ни, защото те успяха отлично да изградят проектите си от нулата – част от тях дори са почти готови да бъдат пуснати на пазара. Фактът, че на всеки беше дадена възможност да избере какъв уебсайт да разработи, действително ги накара да вложат сърце и душа в това, което правят. Желанието и хъсът, които вложиха тези 3 месеца, могат да послужат за пример на всички, които сме в сферата, защото те не се спряха пред нищо и ползваха технологии като .NET, Angular, React, някои от които им бяха напълно непознати.“

  По време на програмата всеки стажант е имал до себе си ментор, с когото да обсъжда напредъка по проекта си, задачите, които се дават след всяка лекция, и всякакви казуси, които изникват по време на работата.

  „За нас беше също много полезно преживяване да даваме насоки, да предаваме знания и да развиваме лидерските си умения, а моето лично предизвикателство беше да успея да подпомагам и насочвам човека, чийто лидер бях, да намери пътя до решаването на дадено неизвестно, без да му го посочвам директно.“, каза още Цанко Тинчев.

  Проектите, които стажантите представиха, са свързани с разнообразни сфери: свободно време, доброволчество, онлайн магазини, туризъм, недвижими имоти, коли под наем и други. Всяка презентация представя идеята на проекта, функционалностите на уебсайтовете и използваната методология за изграждането им.

  В анкетата за обратна връзка, която компанията провежда с участниците, те категорично заявяват, че стажът, лекциите и работата им с ментор са били изключително полезни. Това, което посочват като особено полезно, са няколко неща: това, че всеки е можел да работи със свой ритъм; отзивчивостта на всеки колега от Amdaris, независимо дали е менторът му, или не; възможността да комуникира и да черпи знания не само от българи, но и от румънци, и да упражнява английския си.

  Всички участници в програмата получиха сертификати за успешно завършване. Четирима от тях стават част от екипа на Amdaris от март месец на трудов договори и позиция младши програмист.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Amdaris Bulgaria EOOD в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 15 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 15 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 16 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 21 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила