събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2296 прочитания

  Microsoft пусна нов Bing, базиран на AI

  Компанията представи и нов браузър Edge
  08 февруари 2023, 09:17 a+ a- a

  Изображения: Microsoft

  Microsoft пусна изцяло нова, базирана на AI търсачка Bing и браузър Edge, налични в предварителен преглед на Bing.com, за да предостави по-добро търсене, по-пълни отговори, ново изживяване в чата и възможност за генериране на съдържание. „Мислим за тези инструменти като за AI втори пилот за мрежата“, казаха от компанията.

  „AI ще промени фундаментално всяка софтуерна категория, започвайки с най-голямата от всички категории – търсенето“, каза Сатя Надела, председател и главен изпълнителен директор на Microsoft. „Днес стартираме Bing и Edge, захранвани от AI втори пилот и чат, за да помогнем на хората да извлекат повече от търсенето и мрежата.“

  Има 10 милиарда заявки за търсене на ден, но според оценката на Microsoft половината остават без отговор. Това е така, защото хората използват търсенето, за да правят неща, за които то първоначално не е предназначено. Страхотен е за намиране на уебсайт, но за по-сложни въпроси или задачи твърде често не достига.

  За да видите изображението в по-голям размер, кликнете на него

  Според съобщението на Microsoft те са събрали в едно търсенето, браузването и чата в едно обединено изживяване, което осигурява:
       1. По-добро търсене. Новият Bing предоставя по-подходящи резултати за прости неща като спортни резултати, цени на акции и време, заедно с нова странична лента, която показва по-изчерпателни отговори, ако ги искате.
       2. Пълни отговори. Bing преглежда резултати от цялата мрежа, за да намери и обобщи отговора, който търсите. Например, можете да получите подробни инструкции как да замените яйца с друга съставка в торта, която печете точно в този момент, без да преглеждате множество резултати.
       3. Ново изживяване в чата. За по-сложни търсения – като например планиране на подробен маршрут на пътуване или проучване какъв телевизор да купите – новият Bing предлага нов интерактивен чат. Чатът ви дава възможност да прецизирате търсенето си, докато получите пълния отговор, който търсите, като поискате повече подробности, яснота и идеи – с налични връзки, за да можете незабавно да действате според решенията си.
       4. Творческа искра. Има моменти, когато имате нужда от нещо повече от отговор – имате нужда от вдъхновение. Новият Bing може да генерира съдържанието, за да ви помогне. Може да ви помогне да напишете имейл, да създадете 5-дневен маршрут за мечтана ваканция до Хавай, с връзки за резервиране на вашето пътуване и настаняване, подготовка за интервю за работа или създаване на тест за любопитни факти вечер. Новият Bing също така цитира всички свои източници, така че можете да видите връзки към уеб съдържанието, което препраща.
       5. Ново изживяване на Microsoft Edge. Актуализирахме браузъра Edge с нови AI възможности и нов облик и добавихме две нови функционалности: Чат и писане. Със страничната лента на Edge можете да поискате резюме на дълъг финансов отчет, за да получите основните изводи – и след това да използвате функцията за чат, за да поискате сравнение с финансовите данни на конкурентна компания и автоматично да го поставите в таблица. Можете също да помолите Edge да ви помогне да композирате съдържание, като публикация в LinkedIn, като му дадете няколко инструкции, за да започнете. След това можете да го помолите да ви помогне да актуализирате тона, формата и дължината на публикацията. Edge може да разбере уеб страницата, на която се намирате, и да се адаптира съответно.

  За да видите изображението в по-голям размер, кликнете на него

  По време на представянето на новостите главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела отбеляза, че екипът иска да остане верен на принципите си за изкуствен интелект (ИИ) и призна, че както при всяка нова технология е важно да останем наясно с потенциално негативните последици. „Става дума и за това да сме наясно за непредвидените последици от всяка нова технология“, каза той и подчерта, че Microsoft иска да използва технология, която подобрява човешката продуктивност и която е в съответствие с човешките ценности.

  Надела отбеляза, че вярва, че тази технология ще прекрои „почти всяка софтуерна категория“ и подчерта, че технология като тази има потенциала да прекрои мрежата. Според него всяко компютърно взаимодействие в бъдеще ще бъде опосредствано от агент. Първият етап от това, поне за Microsoft, е търсенето.

  Microsoft подчерта, че използва нова версия на GPT, която е в състояние да предостави по-подходящи отговори, да ги анотира и да предостави актуални резултати, като същевременно осигурява по-безопасно потребителско изживяване. Компанията го нарича модел Прометей (Prometheus). Това, което Microsoft по същество прави, е да вземе моделите на OpenAI и след това да обвие Prometheus и други технологии на Bing около него, коментира TechCrunch.

  При някои запитвания, включително тези, отнасящи се до пазаруване, чатът ще показва реклами.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 9 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 13 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 14 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 15 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект