четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1874 прочитания

  Далибор Чубела е новият Зам. Гл. Изпълнителен Директор на УниКредит Булбанк

  Той има повече от 21 години опит в банковия сектор
  21 февруари 2023, 10:00 a+ a- a

  Далибор Чубела - Зам. Гл. Изпълнителен Директор на УниКредит Булбанк. Снимка: УниКредит Булбанк

  Надзорният съвет на УниКредит Булбанк одобри назначението на Далибор Чубела като Заместник Главен Изпълнителен Директор и Заместник-Председател на УС на УниКредит Булбанк. Назначението ще влезе в сила след получаване на одобрение на БНБ/ЕЦБ и след вписване на Далибор Чубела в търговския регистър по партидата на банката.

  Далибор има повече от 21 години опит в банковия сектор. Професионалният му път започва с различни ръководни позиции в областта на маркетинга и развитие на продукти и търговско планиране в корпоративно банкиране. От 2009 до 2013 е член на УС и главен риск директор на УниКредит Банк Мостар. През 2013 е избран за председател на УС на УниКредит Баня Лука. Остава там до 2016, когато поема същата позиция, връщайки се в УниКредит Банк Мостар. В началото на 2020 става част от екипа на Загребачка банка в Хърватия в ролята на генерален мениджър и заместник-председател на УС, откъдето сега се присъединява към УниКредит Булбанк.

  „Далибор е ориентиран към резултатите, решителен и способен да се ангажира с хората, да ги насочва, така че нещата да се вършат по правилния начин и ефективно. Той е изключително фокусиран върху приоритетите, като същевременно има способността да се адаптира към новите обстоятелства, когато е нужно. Неговата лидерска и лична отговорност ще допринесе за продължението на успешното пътуване на УниКредит в България и за отключването на нови възможности“, коментира Теодора Петкова, директор за Източна Европа на УниКредит.

  „Щастливи сме, че Далибор ще се присъедини към екипа на УниКредит в България и съм уверена, че заедно ще създадем нови възможности за растеж за нашите клиенти и заинтересованите ни страни. Досегашният му опит и професионализъм ще подкрепят екипа ни по пътя към нови успехи и към стремежа ни да затвърдим нашата банка като водеща финансова организация с грижа за клиентите и общностите ни“, споделя Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

  Докато работи в Загребачка банка, заедно с екипа, Далибор допринася за изключителните финансови резултати на банката и активно участва в трансформацията ѝ в институция, за която бизнесът е приоритет и която е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 2 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 8 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния