събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  619 прочитания

  24-часова стачка на служителите на метрото в Лондон

  Тя е първата подобна от 8 години насам
  15 март 2023, 11:18 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Пътуващите в Лондон са изправени пред ден на транспортен хаос след като в сряда (15 март) започна 24-часова стачка на водачите на метрото и персонала на гарите. Transport for London (TfL) призова пътниците да проверят маршрута си, преди да пътуват, като почти цялата мрежа на метрото е затворена и други услуги вероятно ще бъдат много по-натоварени и подложени на смущения и закъснения, съобщи The Guardian.

  Очаква се пътищата да бъдат изключително натоварени в някои части на града, забавяйки автобусите, а TfL предупреди за възможно прекъсване на части от линията Elizabeth Line и London Overground, където гарите са споделени със спирките на метрото.

  Седмата стачка за затваряне на метрото за малко повече от година идва в деня на бюджета, тъй като синдикатите протестират срещу водените от правителството политики, които биха могли да засегнат пенсиите на служителите и да доведат до съкращения на работни места.

  Членовете на синдикатите Aslef и RMT ще стачкуват 24 часа в продължаващ спор за пенсиите и планираните промени в персонала на мрежата Underground.

  TfL заяви, че не се планират съкращения на пенсиите, но започна да преразглежда своята схема като условие за споразумение за финансиране, договорено с централното правителство, след като пандемията преобърна финансите на Лондон. 

  Стачката на водачите е първата организирана от Aslef в цялата мрежа на метрото от 8 години. Фин Бренан, организатор на Aslef за метрото, каза, че стачката не е за заплащане, а за гарантиране, че всички промени в условията и пенсиите са съгласувани със синдикатите, като правителството се опитва да накара „персоналът да запълни дупката, която направи в бюджета на TfL“.

  Около 10 000 членове на RMT в гарите провеждат едновременна стачка, седмата в столицата на Великобритания за малко повече от година. Генералният секретар на RMT Мик Линч призова кмета Садик Хан да отмени преразглеждането на пенсиите и да спре замразяването на наемането на персонал, което в крайна сметка ще означава 600 души по-малко персонал на гарите.

  Линч каза, че Хан и TfL са станали „зависими от сключването на сделки със злобна администрация“ и трябва „да променят курса и да се присъединят към RMT в кампания за финансирането, от което се нуждае TfL“. Хан каза, че е дал да се разбере на министрите, че условията на споразумението „имат потенциала да доведат до стачни действия – излагайки на риск икономическото възстановяване на Лондон“.

  Прекъсването на мрежата на метрото ще продължи до четвъртък сутринта, когато националната железопътна стачка на RMT при основните оператори ще засегне и други влакови услуги до Лондон, включително външните участъци от Elizabeth Line.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 15 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 15 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 16 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 20 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила