събота, 20 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2724 прочитания

  400 кандидати за „тренировъчния лагер“ за IT новобранци на Немечек България

  20 ентусиасти започват ударно обучение по 16 технологични теми в 3-месечната програма RISE
  16 март 2023, 14:42 a+ a- a

  Снимки: Немечек България

  20 обещаващи IT таланти се пребориха в тежката конкуренция на 400 кандидати за мястото си в първия випуск на „тренировъчния лагер“ за IT новобранци на Немечек България. RISE bootcamp стартира в средата на март и ще продължи 3 месеца, като участието в него е безплатно. Той се провежда с изключително интензивна програма по 16 технологични теми и екип от 24 ментори - 8 основни* и 16 тематични. Целта е на финала участниците да имат не само технологични умения, но и комплексна подготовка за пълноценен старт на IT кариерата си и да могат директно да влязат в реална работна среда.

  „Много се радваме, че още с първото си издание нашият тренировъчен лагер предизвика такъв рекорден интерес. Това е ясен знак, че на самия старт на IT кариерата си хората имат нужда от сериозно и силно практически ориентирано обучение, за да се почувстват готови да влязат „в дълбокото“, обяснява Теодора Борисова, мениджър Наемане на таланти в Немечек България. „Още по-щастливи сме, че срещнахме наистина мотивирани кандидати, които не се уплашиха от предизвикателствата и ударното темпо още във фазата на подбор. Заради силната конкуренция и интензивното натоварване вече ни сравняват с TOP GUN, но когато си положил големи усилия и си се борил за мястото си сред избраните, можеш с право да си горд със себе си.“, допълва тя.

  В процеса на подбор кандидатите получиха възможността да се включат в демо версия на Rise Bootcamp, като преминаха през три примерни лекции и практически занятия, след което трябваше самостоятелно да се справят с поставени задачи. Над половината от регистрираните 400 участника приеха предизвикателството, а 50 успяха да представят завършен вариант на решения и по трите теми. Двайсетте избрани за първия випуск бяха определени финално след интервюта с менторите.

  От тази седмица те вече имат активни занимания. Програмата обхваща 16 технологични теми:
     1. Program Lifecycle Basics, 
     2. IO, 
     3. Data Structures & Algorithms, 
     4. Networking and Connectivity, 
     5. OOP, 
     6. Multithreading, 
     7. Development and Methodology, 
     8. Databases, 
     9. Design Patterns, 
     10. UI/UX, 
     11. Web App Development, 
     12. Software Architecture and Design Principles, 
     13. Data Science and Machine Learning, 
     14. Clean Code, 
     15. Front-end Development,
     16. Cloud Infrastructure & DevOps. 

  Характерното за програмата е, че извън техническата подготовка основната цел е в този кратък срок участниците да получат комплексна подготовка, така че да могат да се включат пълноценно в реални проекти в работна среда. Това включва да развият критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност спрямо технологиите, прилагане на фундаменталните принципи, самостоятелност, но и работа в екип.

  „RISE ще се провежда на живо в офиса ни в София, за да могат участниците да вземат максимума от живия контакт с менторите и да бъдат в реална работна среда. Обучението ще бъде между 4 и 6 часа всеки работен ден. Доказателство за високата мотивация на приетите е, че някои от тях ще пътуват от други градове.“, споделя Стефан Петков, Team Lead в Немечек България

  Допълнителен стимул е възможността успешно завършилите да продължат директно работа на Junior позиция в Немечек България. Те ще бъдат част от софтуерни екипи, които развиват международни проекти с различни технологии. Ще могат да запазят и интеракцията си с менторите от RISE. 

  Кандидатите споделят, че ключов фактор за интереса им към програмата е именно силният менторски екип и опитът на Немечек България в провеждането на обучения за млади IT ентусиасти. Компанията организира Junior програми за стажанти целогодишно и e един от пионерите в сектора със специализирани летни „IT работилници“ за ученици. Професионалисти от екипа на Немечек България се включват като лектори в различни инициативи на университети, училища и професионални академии в България.

  *Менторският екип на RISE:
  • Мирослав Кошутански, Technical Lead;
  • Морети Георгиев, Team Lead;
  • Стефан Петков, Team Lead;
  • Владимир Янакиев, Junior Software Engineer;
  • Зехра Илияз, Mobile Developer;
  • Боряна Тодорова, QA Team Leader;
  • Никола Хилендаров, Team Lead;
  • Валентин Василев, Senior Software Engineer.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 10 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 14 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 14 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 16 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект