понеделник, 05 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2137 прочитания

  400 кандидати за „тренировъчния лагер“ за IT новобранци на Немечек България

  20 ентусиасти започват ударно обучение по 16 технологични теми в 3-месечната програма RISE
  16 март 2023, 14:42 a+ a- a

  Снимки: Немечек България

  20 обещаващи IT таланти се пребориха в тежката конкуренция на 400 кандидати за мястото си в първия випуск на „тренировъчния лагер“ за IT новобранци на Немечек България. RISE bootcamp стартира в средата на март и ще продължи 3 месеца, като участието в него е безплатно. Той се провежда с изключително интензивна програма по 16 технологични теми и екип от 24 ментори - 8 основни* и 16 тематични. Целта е на финала участниците да имат не само технологични умения, но и комплексна подготовка за пълноценен старт на IT кариерата си и да могат директно да влязат в реална работна среда.

  „Много се радваме, че още с първото си издание нашият тренировъчен лагер предизвика такъв рекорден интерес. Това е ясен знак, че на самия старт на IT кариерата си хората имат нужда от сериозно и силно практически ориентирано обучение, за да се почувстват готови да влязат „в дълбокото“, обяснява Теодора Борисова, мениджър Наемане на таланти в Немечек България. „Още по-щастливи сме, че срещнахме наистина мотивирани кандидати, които не се уплашиха от предизвикателствата и ударното темпо още във фазата на подбор. Заради силната конкуренция и интензивното натоварване вече ни сравняват с TOP GUN, но когато си положил големи усилия и си се борил за мястото си сред избраните, можеш с право да си горд със себе си.“, допълва тя.

  В процеса на подбор кандидатите получиха възможността да се включат в демо версия на Rise Bootcamp, като преминаха през три примерни лекции и практически занятия, след което трябваше самостоятелно да се справят с поставени задачи. Над половината от регистрираните 400 участника приеха предизвикателството, а 50 успяха да представят завършен вариант на решения и по трите теми. Двайсетте избрани за първия випуск бяха определени финално след интервюта с менторите.

  От тази седмица те вече имат активни занимания. Програмата обхваща 16 технологични теми:
     1. Program Lifecycle Basics, 
     2. IO, 
     3. Data Structures & Algorithms, 
     4. Networking and Connectivity, 
     5. OOP, 
     6. Multithreading, 
     7. Development and Methodology, 
     8. Databases, 
     9. Design Patterns, 
     10. UI/UX, 
     11. Web App Development, 
     12. Software Architecture and Design Principles, 
     13. Data Science and Machine Learning, 
     14. Clean Code, 
     15. Front-end Development,
     16. Cloud Infrastructure & DevOps. 

  Характерното за програмата е, че извън техническата подготовка основната цел е в този кратък срок участниците да получат комплексна подготовка, така че да могат да се включат пълноценно в реални проекти в работна среда. Това включва да развият критично мислене, умения за разрешаване на проблеми, адаптивност спрямо технологиите, прилагане на фундаменталните принципи, самостоятелност, но и работа в екип.

  „RISE ще се провежда на живо в офиса ни в София, за да могат участниците да вземат максимума от живия контакт с менторите и да бъдат в реална работна среда. Обучението ще бъде между 4 и 6 часа всеки работен ден. Доказателство за високата мотивация на приетите е, че някои от тях ще пътуват от други градове.“, споделя Стефан Петков, Team Lead в Немечек България

  Допълнителен стимул е възможността успешно завършилите да продължат директно работа на Junior позиция в Немечек България. Те ще бъдат част от софтуерни екипи, които развиват международни проекти с различни технологии. Ще могат да запазят и интеракцията си с менторите от RISE. 

  Кандидатите споделят, че ключов фактор за интереса им към програмата е именно силният менторски екип и опитът на Немечек България в провеждането на обучения за млади IT ентусиасти. Компанията организира Junior програми за стажанти целогодишно и e един от пионерите в сектора със специализирани летни „IT работилници“ за ученици. Професионалисти от екипа на Немечек България се включват като лектори в различни инициативи на университети, училища и професионални академии в България.

  *Менторският екип на RISE:
  • Мирослав Кошутански, Technical Lead;
  • Морети Георгиев, Team Lead;
  • Стефан Петков, Team Lead;
  • Владимир Янакиев, Junior Software Engineer;
  • Зехра Илияз, Mobile Developer;
  • Боряна Тодорова, QA Team Leader;
  • Никола Хилендаров, Team Lead;
  • Валентин Василев, Senior Software Engineer.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 25 минути
  Радев издаде указа за съставяне на кабинет
  НС гласува правителството утре
  преди 2 часа
  Fitch: Рейтингът на САЩ остава в опасност
  Въпреки постигането на сделка за тавана на дълга на нацията
  преди 3 часа
  ИКЕА България стартира доставки с нулеви въглеродни емисии
  В партньорство с Greenpoint Logicstics шведският бранд стартира пилотен проект за доставки в София
  преди 5 часа
  Отворено е кандидатстването за индустриалните зони
  Минималният размер на финансиране за проект по мярката е 1 млн. лв., парите са по Плана за възстановяване
  преди 6 часа
  02 юни 2023, 16:50
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна