събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  957 прочитания

  Тази година завършва първият випуск на ИТ гимназията в Бургас

  Училището ни прилича на успешна ИТ компания, която развива учениците и ги подготвя за необятния ИТ свят, заяви Димитрина Тодорова, директор на ПГКПИ
  17 март 2023, 09:28 a+ a- a

  Снимка: Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас

  Стройна програма, богата материална и дигитална база, силна местна подкрепа и взаимодействие с най-големите ИТ компании. На това залага Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас (ПГКПИ), за да изгради успешен модел на обучение. 

  Това стана ясно на поредната среща, която БАСКОМ организира с ИТ училищата в България, проучвайки техния модел на работа. Чрез инициативата софтуерната асоциация цели да разработи стратегия за подпомагане създаването на минимум 10 технологични училища в цялата страна в следващите няколко години. Тази година завършва първият випуск на ПГКПИ и предстои младите таланти на гимназията да се реализират на пазара на труда.

  „Средата, в която се обучават нашите кадри, е изключително важна, затова сме създали условия, най-близки до бъдещото им работно място. Училището ни всъщност прилича на успешна ИТ компания, която развива учениците и ги подготвя за необятния ИТ свят“. Това сподели Димитрина Тодорова, директор на гимназията.

  Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации - гр. Бургас разчита на контакт с бизнеса. 7 от най-големите ИТ компании, някои от които с офиси в Бургас, участват активно в обучителния процес като водят лекции, организират тематични събития, оценяват работи, съдействат с насоки и експертиза. „Всичко това вдъхновява децата. Те започват да улавят ритъма на компаниите, научават се да презентират и да защитават проектите. Така те са напълно подготвени за бъдещото си развитие като работещи хора“, сподели още Димитрина Тодорова. 

  За успешния модел на обучение училището разчита и на активното участие на родителите чрез поредица от срещи, запознаване с методологията, базата и нуждата от непрекъснати знания, за да се постигат успешни резултати. 

  Що се отнася до привличането на кадри, които да бъдат част от обучителния процес, гимназията залага на внимателно подбран и балансиран екип от млади и опитни колеги. Дружелюбната среда, взаимопомощта и редовните обучения, са сред предимствата, които училището предлага.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 16 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 17 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 22 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила