неделя, 23 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1696 прочитания

  Шведската SHL Healthcare инвестира близо 2 млн. лв. в завод край София

  MedTech компанията, която открива 150 нови работни места, получи сертификат за инвестиция клас А
  23 май 2023, 09:03 a+ a- a

  сн: БАИ

  Богдан Богданов връчи сертификат клас А на „Ес Ейч Ел Хелткеър България“ за инвестиционен проект „Завод за производство на медицински изделия”, който ще се реализира в гр. София, община Илинден.

  С настоящият инвестиционен проект компанията планира да увеличи производствения си капацитет, а част от произвежданата продукция са медицински изделия като медицински слингове, чорапи с механизъм за лечение на лимфодермия, матрачни системи за болнични легла и др.

  Това е и първото производствено предприятие на компанията в Европа. Размерът на инвестицията възлиза на 1 640 000 лв., като се очаква разкриване на 150 нови работни места.

  Компанията майка SHL Healthcare AB е създадена през 1989 от шведски предприемачи и оттогава e лидер в производството на MedTech. Дружеството е производител на устройства за доставяне на лекарства като автоматични инжектори, инжектори за писалки и инхалаторни системи за големи биотехнологични и фармацевтични компании по света.

  Към момента в компанията работят над 5300 служители, като също така разполага с офиси в Швейцария, Тайван, Швеция, САЩ и производствена база в Китай.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева