петък, 08 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  849 прочитания

  Icanpreneur стартира набирането на pre-seed инвестиция

  Набирането на инвестиционния рунд започва 10 месеца след привличането на ангелско финансиране в размер на €200 хил. при оценка на компанията €2,5 млн.
  01 юни 2023, 09:29 a+ a- a

  Снимка: Icanpreneur

  Icanpreneur, първият акселератор като софтуер (Accelerator–as-a-Software), започна набирането на pre-seed инвестиция в размер до €1,2 млн., за да захрани по-големия от очакваното органичен растеж. Българският стартъп има мисия да подобри значително шансовете за успех на основателите на технологични стартъпи, като ги навигира в техния път на базата на доказали се в практиката предприемачески процеси, чрез удобна софтуерна система. Набирането на инвестиционния рунд започва 10 месеца след привличането на ангелско финансиране в размер на 200 хил. евро при оценка на компанията от 2,5 млн. евро, осигурена от едни от най-успешните и уважавани инвеститори и предприемачи в българската IT екосистема. 

  За този кратък период екипът на Icanpreneur създаде първата версия на своя акселератор като софтуер (Accelerator–as-a-Software), даващ възможност на технологични предприемачи и иновативни екипи от цял свят да започнат от начална идея и да достигнат до пазарно успешен продукт (product/market fit). Фокусът на тази версия на акселератора е ефективно пазарно валидиране на началните идеи на предприемачите и еволюирането им до такива, за които има значима пазарна нужда. Всичко това се случва чрез следване на доказали се в практиката структурирани предприемачески процеси, предоставени посредством иновативно потребителско преживяване, позволяващо ефективна колаборация в екип.

  „Само дни след старта спечелихме сърцата на над 50 клиента. Да, ние спечелихме сърцата им, тъй като те не само активно използват продукта, но се превърнаха и в отявлени посланици на нашия уникален подход към предприемачеството. Привличаме клиенти по-бързо от очакваното и затова решихме да потърсим финансиране по-рано, за да подхраним този растеж“, каза Веско Колев, основател и изпълнителен директор на Icanpreneur.

  „Свидетели сме на безпрецедентна вълна от нови предприемачи, особено в технологичния свят. Те обаче следват традиционния път – търсят ноу-хау от разпръснати източници в различни формати. Това може да се направи по-добре чрез софтуерна система, навигираща структурирано техния път. С Icanpreneur това най-накрая е реалност“, каза Светозар Георгиев, бизнес ангел в Icanpreneur и съосновател на Telerik, Telerik Academy & Campus X.

  Средствата от инвестицията ще бъдат вложени в значително увеличение на скоростта на развитие на Icanpreneur в следващите 12-24 месеца както като продукт, така и по отношение на целеви пазари. Компанията има амбиция да се възползва от бързо растящата тенденция на нововъзникващи стартъпи, особено такива свързани с Изкуствен Интелект (AI), на пазарите в Централна и Източна Европа, ЕС и САЩ. Капиталът, набран в тази кампания, ще позволи това да се случи много по-агресивно.

  Компанията днес обявява и своята програма, даваща ексклузивен достъп на нови 200 потребителя (Icanpreneur Early Adopters Program), с чиято помощ ще бъде развивана и подобрявана платформата докато те работят по своите стартъп или продуктови идеи. Програмата, както и акселераторът на Icanpreneur, се очаква да имат значителен и все по-широкообхватен положителен ефект върху локалната екосистема.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Schneider Electric откри първата в България иновативна индустриална геотермална система
  Пловдивската фабрика става независима от природен газ и може да постигне над 70% икономия на енергията за отопление и охлаждане
  преди 10 часа
  Mitel стъпва на българския пазар
  Канадската компания придоби Unify на Atos, вследствие на което има 500 служители у нас
  преди 10 часа
  Магазин от новия формат BILLA Днес отвори вртаи в село Граф Игнатиево
  Обектът е четвърти в страната от новия формат на веригата, а в изграждането му са инвестирани близо 2 млн. лв.
  преди 11 часа
  Бизнесът подава автоматизирано уведомления за трудови договори в НАП
  Приходната агенция надгради електронната услуга, позволяваща свързаност от типа „система-система“
  преди 12 часа
  Grafton отвори врати в България
  Grafton, една от най-големите компании за подбор на персонал, част от Gi Group Холдинг, ще се фокусира върху пазара на ИТ кадри у нас