петък, 08 декември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1078 прочитания

  12 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale 2022

  В програмата са селектирани 22 предприемачи от различни сектори – софтуерната и финтех индустрия, електронната търговия, спорта, F&B и други
  08 юни 2023, 16:01 a+ a- a

  В петото издание на програмата за растеж Dare to Scale (D2S) влизат 22-ма предприемачи от 12 компании, които за изминалата година са генерирали общ оборот над 15 млн. лева. Подобно на предходната година има отворен слот за компания, развиваща своята дейност в полза на обществото и тази година позицията се заема от организацията Mentor the Young.

  Голямо разнообразие се наблюдава в индустриите, в които оперират участниците. Около 40% от компаниите развиват своята дейност в софтуерната и финтех индустрия, като има представители на електронната търговия, спорта, F&B и други. 80% от участниците посочват, че сред приоритетите им е излизането на чужди пазари, а част от тях вече имат присъствие извън България и планират по-активна експанзия. Важен показател за успеха на Dare to Scale е фактът, че тази година в селекцията влиза предприемач, който се връща с трета компания като участник в програмата.

  Програмата за растеж Dare to Scale ще стартира официално през месец септември и ще завърши през месец декември с Demo Day. Основателите на компаниите ще имат възможност да участват в специализирани обучения в ключови за развитието на всеки скалиращ бизнес области: управление на организацията, маркетинг и продажби, бизнес планиране и набиране на капитал. Всяка компания ще има достъп до местната менторска мрежа на Endeavor, чиито ментори ще подпомагат основателите със своята предприемаческа експертиза. Освен тях, съдружници и директори от консултантската компания PwC България за втора година ще работят индивидуално с всички участници. Те ще провеждат регулярни менторски срещи, като чрез богатия си опит и експертиза ще помогнат на предприемачите в преодоляването на ключови предизвикателства и развиването на възможностите в техния бизнес. Участниците ще могат да се включат в събития, по време на които да се запознаят и да обменят опит с основите фигури в предприемаческата екосистема.

  Dare to Scale 2023 се организира от българския офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor с основен партньор Пощенска банка, с подкрепата на Софтуер Груп, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНСМП), Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), Фондация Америка за България и с капиталов партньор SeedBlink.

  Момчил Василев, изпълнителен директор на Ендевър България: „Наблюдаваме все повече компании с потенциал за глобален растеж и предприемачи със системен успех, пример за което е Оги Попов, влизащ в D2S с третата си компания ViaBank. Тази година участниците в Dare to Scale дават много силна заявка, че идват с конкретни предизвикателства, които да адресират и знаят точно какво искат да извлекат от програмата. Впечатление прави, че много от компаниите вече са активни и разпознаваеми на външни пазари. Очакваме с нетърпение да проследим тяхното развитие и сме готови с Dare to Scale да ги екипираме с знанията и уменията за експоненциален растеж“.

  Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка: „Петото издание на Dare to Scale 2023 стартира с впечатляваща селекция от компании, което отново ни зарежда с оптимизъм и потвърждава увереността ни, че създаваме реална стойност за предприемаческата екосистема у нас. С всяка изминала година срещаме все по-мотивирани компании, които ни впечатляват с амбициозните си стратегии за растеж и желанието да надградят постигнатото. Точно тук е и нашата роля, защото вярвам, че като техен ментор и партньор ние можем да им предадем безценна експертиза, с което на практика инвестираме в средата и увеличаваме възможностите за развитие на всички участници в нея. Щастлива съм, че за поредна година заедно ще извървим този вълнуващ път, в който енергията на младите компании и опитът на утвърдените бизнес лидери се комбинират в перфектната формула на успеха“.

  Кратко представяне на селектираните компании в Dare to Scale 2023:

  Abraxa Group – платформа за управление на пристанищни посещения от кораби, която помага на участниците в процеса (агенти, корабособственици, търговци) да обменят данни по ефективен начин.

  Augment – специализира в извличането на данни от видео игри с помощта на изкуствен интелект. Предоставяйки мащабируема платформа, издателите на игри могат да монетизират своите данни и да създават продукти за игрите с помощта на AI и инструментите за разработчици.

  Barin Sports – разработва най-интегрирания инструмент за вземане на решения в реално време в професионалния спорт. Фокусира се върху предоставянето на най-съвременната система за проследяване на резултати в професионалния спорт, базирана на изкуствен интелект.

  Coherent Labs – техният продукт „Gameface“ (game UI engine), базиран на HTML5, помага на гейминг студията да разработят модерни, мултиплатформени, високоскоростни потребителски интерфейси за видео игри.

  Cohones Grandes – водеща българска пивоварна, известна с подкрепата към местните пивовари и с промотирането на крафт бирената култура както на вътрешния, така и на международните пазари.

  DA International Group/ AlphaVPS – водеща компания в сектора на IaaS (Infrastructure-as-a-Service), специализираща в решения за сървърна и облачна инфраструктура, адаптирани към нуждите на индивидуални потребители и корпоративни клиенти.

  Mentor the Young – 3-месечна менторска програма за младежи до 25 г. Разработват и консултантска услуга, която подпомага професионалното развитие на служители и подобряване културата на организациите.

  MyCFO – изнесени финансови услуги, които помагат да се оптимизира и автоматизира процеса на финансово управление за малки и средни предприятия, стартъпи и самостоятелни търговци.

  Petmall – бързоразвиващи се онлайн и физически зоомагазини, чиято мисия е да изградят по-добра култура в отглеждането на домашни любимци.

  Price International (Callflow, Omnilinx) – компания в областта на телекомуникациите, разработваща софтуерни платформи за бизнес комуникации. Под марката Callflow предлагат виртуални телефонни централи и софтуерни решения за контактни центрове. С Omnilinx обединяват различни комуникационни канали, осигурявайки гладко потребителско изживяване и свързаност между бизнесите с клиентите.

  Re:Gena – биотехнологична компания, специализирана в решения за функционална геномика и персонализирана медицина, които се предлагат на здравни специалисти, клиники и потребители.

  ViaBank – предоставя на физическия ритейл сектор инфраструктура за вземане на плащания в собствен контрол, използвайки технологията на отворено банкиране и директни банкови преводи. По този начин търговците намаляват разходите за картови плащания драстично.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  Schneider Electric откри първата в България иновативна индустриална геотермална система
  Пловдивската фабрика става независима от природен газ и може да постигне над 70% икономия на енергията за отопление и охлаждане
  преди 10 часа
  Mitel стъпва на българския пазар
  Канадската компания придоби Unify на Atos, вследствие на което има 500 служители у нас
  преди 11 часа
  Магазин от новия формат BILLA Днес отвори вртаи в село Граф Игнатиево
  Обектът е четвърти в страната от новия формат на веригата, а в изграждането му са инвестирани близо 2 млн. лв.
  преди 12 часа
  Бизнесът подава автоматизирано уведомления за трудови договори в НАП
  Приходната агенция надгради електронната услуга, позволяваща свързаност от типа „система-система“
  преди 13 часа
  Grafton отвори врати в България
  Grafton, една от най-големите компании за подбор на персонал, част от Gi Group Холдинг, ще се фокусира върху пазара на ИТ кадри у нас