сряда, 17 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  722 прочитания

  Телерик Академия ще подготвя Java програмисти през октомври

  Обучението Alpha Java започва на 9 октомври, а за напълно начинаещите има безплатен курс по основи на програмирането преди него
  14 юни 2023, 11:18 a+ a- a

  Телерик Академия обяви прием за последното Alpha Java обучение, стартиращо през 2023 г. Изданието е подходящо за всеки, който иска да започне своя път към ИТ кариера с Java, един от най-търсените програми езици, още през тази година. Напълно начинаещите могат да се подготвят за приема в Alpha с безплатен курс по основи на програмирането. Записването за него продължава до 16 юли. Срокът е същият и за кандидатите с базови познания, които искат да се явят на ранен изпит. При добър резултат те могат да запазят мястото си в програмата още през лятото – 1 от 45.

  С отварянето на приема в обучението за Java разработчици, желаещите да стартират ИТ кариера в момента, могат да избират между два от най-популярните езика за програмиране. Наскоро Академията обяви и новото издание на Alpha с JavaScript и безплатния курс за начинаещи преди него.

  „Това издание е за всеки, който иска да тръгне по добре систематизиран и доказан път до ИТ кариера още през 2023 година. От безплатния курс по основи на програмирането през самата програма Alpha Java - нашият екип е до курсистите, защото знаем колко е важно да имаш ментор и експерт до себе си, когато правиш пълна кариерна промяна. Доказателство за това са успехите на нашите курсисти. Над 70% от участниците, които се обучаваха в едно от последните издания на Alpha Java стартираха работа до 3 месеца след завършване на програмата. От тях повече от половината продължиха развитието си при компания партньор на Академията”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия. 

  Програмата Alpha Java е възможност за всеки желаещ да стартира ИТ кариера да го направи независимо от предишния си опит, професия и възраст. Кандидатстването продължава до 10 септември и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. Броят на участниците в програмата е ограничен до 45 човека, за да могат да получат индивидуален подход на обучение и план за развитие.

  С безплатен курс по основи на програмирането начинаещите в сферата могат да направят първите си стъпки в писането на код, да усвоят основите и да се подготвят за приема. Курсът включва 6 онлайн сесии, водени от трейнър, а участниците работят в екипи и разчитат на насоки и от ментори - курсисти в Alpha. Желаещите да участват в безплатния курс, трябва да заявят интерес до 16 юли на сайта на Академията. До същата дата хората с базов опит в програмирането могат да се явят на ранния изпит и при добър резултат да си осигурят място в обучението два месеца преди края на приема. 

  С над 800 часа лекции и практика участниците в Alpha Java преминават интензивно обучение и усвояват търсени технологични и софт скилс умения. Всичко научено се прилага в разработка на реални приложения, които стават част от портфолиото им – атестат за наученото пред бъдещите им работодатели. Курсистите винаги имат експерт до себе си, до когото могат да се допитат и да получат обратна връзка и подкрепа. Екипът в програмата включва над 15 човека - трейнъри, ментори, кариерен коуч, програмен координатор.

  Заедно с технологичните умения, софт скилс уменията са едни от най-търсените от компаниите днес и извеждат кандидатите с една стъпка пред останалите. За да се подготвят за срещите с компании и предстоящите интервюта, курсистите преминават през сесии с кариерен коуч и участват в тест (mock-up) интервюта. Финалните седмици от програмата включват и кариерни дни, в които участниците се запознават с партньори на Академията, научават повече за тях и екипите им. 

  На 27 юни Академията организира безплатен уебинар, по време на който Цветозар Черкезов, технологичен трейнър в Alpha, и Десислава Петрова, софт скилс трейнър в програмата, ще споделят повече за кариерната реализация в ИТ сектора с Java или JavaScript, а вече работещи в сферата курсисти ще разкажат за своя опит с програмата и как е променила живота и кариерата им. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 7 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 8 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
  преди 9 часа
  Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
  Двама висши мениджъри също се оттеглят
  преди 10 часа
  Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
  Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.