сряда, 17 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  736 прочитания

  Телерик Академия обяви нов прием за подготовка на Python програмисти

  Обучението стартира на 2 януари
  09 август 2023, 11:37 a+ a- a

  Телерик Академия обяви прием за четвъртото издание на обучението за подготовка на Python програмисти - Alpha Python. Програмата е подходяща за всеки, който иска да започне своя път към ИТ кариера през 2024 г., независимо от предишния му опит и дори при пълна липса на умения по програмиране. Участниците в нея са до 40-45 човека, като работят в малки екипи, разработват реални проекти с Python и разчитат на постоянна подкрепа от опитни трейнъри, за да имат винаги експерт до себе си в процеса. Кандидатстването е отворено до 19 ноември през сайта на Телерик Академия.

  „В Телерик Академия знаем, че близкото менторство, сигурността, че винаги имаш експерт до теб, до който да се допиташ, е ключов елемент от обученията ни за успеха на курсистите в тях. 82% от участниците, които преминават през Alpha, променят кариерния си път. Затова програмите ни се провеждат в малки групи с фокус върху индивидуалния успех на всеки курсист. Знаем, че всеки участник има различен път и затова и ние сме максимално гъвкави още преди самото обучение. С безплатен курс по основи на програмирането за начинаещите, както и възможност за разсрочено заплащане на таксата, което да започне до 6 месеца след завършване на Alpha”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Кандидатстването за Alpha Python продължава до 19 ноември и включва CV, мотивационни въпроси и приемен изпит. Преди програмата се провежда безплатен курс по основи на програмирането, с който напълно начинаещи могат да разберат дали програмирането е за тях и да се подготвят за приема. Курсът включва 7 сесии, водени от трейнър, подкрепа от ментори и работа в екип. Записването за него е отворено за всеки желаещ и продължава до 24 септември през сайта на Академията.

  Хората с начален опит в програмирането могат да се явят на ранния приемен изпит на 26 септември и при добър резултат да си осигурят място в обучението два месеца преди края на приема. За да участват в изпита, трябва да завършат кандидатурата си до 24 септември. Ако не успят да станат част от програмата на този етап, могат да се включват в безплатния курс, за да надградят уменията си, и да се явят и на редовния изпит на 21 ноември.

  6-месечното обучение Alpha Python подготвя участниците за успешна реализация в ИТ сектора чрез работа по реални проекти под менторството на водещи експерти. Индивидуалният успех на всеки курсист е водещ приоритет по време на обучението, а трейнърите осигуряват постоянна обратна връзка към участниците и проследяване на развитието им във всеки етап от програмата. Към екипа в обучението се присъединяват и ментори, бивши курсисти на Академията, които помагат на участниците в ключови моменти и споделят съвети от своя опит по този път.

  Курсистите работят и със софт скилс трейнъри, с които развиват и ключови личностните и комуникационни качества - за работа в екип, даване и получаване на обратна връзка, бързо навлизане в нова работна среда, емоционална интелигентност. С помощта на кариерен коуч участниците се подготвят за процеса по търсене и кандидатстване за работа, изготвяне на CV и участие в технически и HR интервюта, а в края на обучението си се срещат с партньорите на Академията - водещи ИТ компании, което им дава възможност да получат предложения за работа скоро след завършването си.

  На 30 август Академията организира безплатен уебинар, за да сподели всички детайли за Alpha Python и да отговори на въпросите на бъдещите участници. Водещ на събитието ще бъде технологичен трейнър от програмата, а към него ще се присъединят и курсисти, завършили обучението, които ще споделят за своя опит и кариерен път след Телерик Академия. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 7 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 8 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
  преди 9 часа
  Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
  Двама висши мениджъри също се оттеглят
  преди 11 часа
  Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
  Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.