четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1208 прочитания

  Димитър Бончев се завръща в Съвета на директорите на АСВ

  Димитър Бончев е сред утвърдените имена в сектора на управление на вземания с над 18 години опит
  14 август 2023, 16:00 a+ a- a

  Димитър Бончев -  член на Съвета на директорите на Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ). Снимка: Личен архив

  Димитър Бончев, който осем години беше част от мениджмънта на една от водещите компании в изкупуването на просрочени задължения в България - Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), отново е избран за член на Съвета на директорите на дружеството, съобщиха оттам.

  Той заменя Георгиос Христофору, който ще се фокусира върху други проекти в норвежката B2Holding, собственикът на АСВ в момента. Промяната вече е вписана в Търговския регистър.

  Димитър Бончев е сред утвърдените имена в сектора на управление на вземания. Той има над 18 години опит, от които 15 на мениджърски позиции във водещи компании на пазара. От 2013 г. до май 2021 г. е част от ръководството на АСВ и има ключов принос за развитието на компанията като лидер в сектора. През първите три години е оперативен директор и директор „Международни операции” в България и Румъния. След придобиването на АСВ от B2Holding през 2016 г. е последователно директор „Бизнес развитие”, Зам.-Изпълнителен Директор, Изпълнителен Директор и член на борда.

  През последната година Димитър Бончев работи ексклузивно по сделката за продажбата на АСВ, след като през 2022 г. B2Holding взе решение да се раздели с част от активите си в Югоизточна Европа, сред които и българското дружество. Холдингът вече подписа договор за продажбата на подразделението си в България на българската „Ди Си Ей Мениджмънт”.

  Очаква се сделката да бъде финализирана през следващите месеци. “Щастливи сме, че Димитър Бончев отново е част от нашия борд. Опитът и експертизата му ще са особено полезни за реализирането на целите на АСВ след смяната на собствеността - увеличаване на пазарния дял и запазване на добрите резултати”, коментира Юлия Юргакиева, изпълнителен директор на АСВ.

  АСВ е създадена през 2010 г. и е една от водещите компании за изкупуване и управление на просрочени вземания в България.

  Вижте профила и актуалните позиции за работа на Агенция за събиране на вземания ЕАД в JOBS.bg

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 1 час
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 8 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния