четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  931 прочитания

  Китай заяви, че не е налагал забрана за покупка или ползване на чуждестранни марки смартфони

  15 септември 2023, 10:35 a+ a- a

  Снимка: Apple

  Китай не е издал забрана за закупуване и използване на чуждестранни марки телефони, каза китайското външно министерство в сряда (13 септември) в отговор на съобщения в медиите, че някои правителствени агенции и фирми са казали на персонала да спре да използва iPhone на Apple на работните си места.

  „Китай не е издал закони, разпоредби или политически документи, които забраняват закупуването и използването на телефони от чужда марка като тези на Apple“, каза говорителят на външното министерство Мао Нинг на редовен брифинг за пресата, когато беше попитан за съобщенията.

  „Но напоследък забелязахме много медийно отразяване на инциденти със сигурността, свързани с телефоните на Apple. Китайското правителство отдава голямо значение на информационната и киберсигурността и третира местните и чуждестранните компании като равни“, добави тя.
  Наскоро „Ройтерс“ съобщи, че Китай е разширил съществуващите ограничения върху използването на iPhone от държавните служители, казвайки на служителите в някои централни правителствени агенции да спрат да използват своите мобилни телефони Apple на работните си места.

  Предполагаемата забрана съвпада с нарастващото напрежение между Пекин и Вашингтон и сигнализира за нарастващи предизвикателства за Apple, която разчита в голяма степен на Китай за растеж на приходите и производство.

  Мао каза, че Китай се надява всички компании за мобилни телефони да спазват стриктно неговите закони и разпоредби, както и да „укрепят управлението на информационната сигурност“.

  Китай все повече набляга на използването на местно произведени технологични продукти, тъй като технологиите се превърнаха в основен проблем за националната сигурност за Пекин и Вашингтон.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 минути
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 33 минути
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 7 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния