четвъртък, 29 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1014 прочитания

  IWG пуска споделени офис пространства в 7 нови локации у нас

  Ще има 4 споделени работни пространства в София и 3 - в Пловдив, с брандовете Regus и HQ
  20 септември 2023, 11:15 a+ a- a

  Снимка: IWG

  IWG, глобална компания за споделени офис пространства с брандовете Spaces и Regus, обяви предстоящото откриване на 7 нови локации в България. Новите локации включват 4 модерни споделени работни пространства в София и 3 в Пловдив с брандовете Regus и HQ.

  С новите пространства присъствието на IWG обхваща общо 14 локации за България, като 9 от тях се намират в София, а останалите 5 – в Пловдив. За в бъдеще компанията заявява интерес да разшири присъствието си и в други ключови градове в страната.

  В резултат на пандемията концепцията „хибридна работа” придоби огромна популярност, позволявайки на служителите да разпределят работното си време между офиса на компанията, в която работят, локалните и гъвкави споделени работни пространства, както и домовете си. Този иновативен подход не само повишава продуктивността, но предоставя по-устойчива работна среда, както за хората, така и за планетата.

  „По време на пандемията си поставихме за цел да улесним хората от натоварващото пътуване до работното им място. В резултат на това хибридната работа безспорно е предпочитано решение за милиони хора, тъй като разпределят работното си време между офиса на компанията, работни пространства и дома си. Това от своя страна повишава продуктивността на бизнеса, като същевременно създава по-устойчив начин на работа, както за служителите, така и за планетата. Разглеждайки тенденциите за 2023, става ясно, че предстоят още промени, тъй като работното ни ежедневие е повлияно от иновации и нови идеи в различни области, като устойчивост, технологии, подбор на персонал, производителност.”, подчерта значението на тази трансформация в „Прогноза за работата” за 2023 година Марк Диксън, Изпълнителен Директор на IWG plc.

  Новообявените локации в IWG са предназначени за различни бизнеси - от стартъп компании, малки и средни предприятия, до големи мултинационални компании. Всяко пространство ще предоставя професионална и вдъхновяваща работна среда, специално създадена, за да отговори на нуждите и амбициите на своите ползватели.

  Дати за откриване на новите локации:
  • Regus Christopher Colombus Sofia – септември 2023 г.
  • Regus BSR Sofia – януари 2024 г.
  • HQ Labirint Sofia – февруари 2024 г.
  • HQ Atrim Plovdiv – декември 2023 г.
  • HQ Sienit Trakia Economic Zone Plovdiv – март 2024 г.
  • HQ Flavia Business Park Plovdiv – март 2024 г.
  • Sofia Emblem – края на 2024 г.

  Regus Christopher Colombus Sofia, с предстоящо откриване през септември 2023 г., е динамично работно пространство, разположено в район “Искър”. Със своите гъвкави работни решения и удобства, то предоставя идеалната среда за бизнеси, които желаят да увеличат своята продуктивност и активности. С развита транспортна инфраструктура, включително автобуси, трамваи, влакове, новото работно пространство създава удобство за всички, които ще го използват. Друго международно предимство е близостта му до Летище София, което го прави идеално място за бизнеси, които целят да привлекат глобални партньори.

  Планирано е и отварянето на Regus BSR Sofia през януари 2024 в район “Христо Смирненски”. Този модерен офис парк ще разполага с 2 сгради от най-висок клас, с наемна площ общо над 30 000 кв. м. Пространствата са създадени така, че да осигурят на своите наематели максимален комфорт и ефективност в работата. С най-модерните системи и оборудване, паркът осигурява безпроблемна комуникация със сърцето на София, както и бърз и лесен достъп до други услуги и удобства. Целта на IWG е да създаде уникална по рода си бизнес среда, която позволява на компаниите да избират офиси, които най-добре отговарят на техните нужди.

  Богатата гама от локации в столицата се допълва и от HQ Labirint Sofia, който отваря врати през февруари 2024 г. Това съвременно работно пространство предлага множество удобни транспортни връзки за улеснение на служителите, включително метростанция в близост. Офисът HQ Labirint Sofia разполага с красива тераса с изглед към Западен парк, което от своя страна допринася за вдъхновяваща и продуктивна работна атмосфера. Напълно обзаведените зали за срещи, зони за съвместна работа и пространства за почивка насърчават безпроблемната колаборация и работа. Срещу офиса се намира и Sofia Mega Mall, който предлага множество опции за хранене и пазаруване след работа.

  За още по-голямо разнообразие, Sofia Emblem ще отвори врати в края на 2024 г. Местоположението на сградата предлага удобна локация за служителите, тъй като се намира на “Околовръстен път“ 23А в близост до две основни пътни артерии в гр. София. Офисите ще се намират на два етажа от сграда с обща площ от 1200 м2. Проектът се реализира с нов партньор на IWG, който е предприемач в строителния бизнес и ще повери управлението на центъра на IWG.

  Междувременно в Пловдив през декември 2023 г., IWG представя HQ Atrim Plovdiv. Умно и адаптивно работно пространство, разположено в Южната част на Индустриалната зона на града. Офисът предоставя на бизнесите вдъхновяващата работна обстановка във втория по големина град в България, който е добре познат с икономическото си значение, транспортни връзки, образователни центрове и богатото си културно наследство. Удобство на локацията за местни и международни връзки се допълва от близостта до автобусни спирки, както и международно летище Пловдив.

  Разширяването на IWG в Пловдив представя и 2 допълнителни локации, които ще отворят врати през март 2024: Sienit Trakia Economic Zone Plovdiv и HQ Flavia Business Park Plovdiv.

  Офисът Sienit Trakia Economic Zone използва предимствата на най-големия индустриален проект в Източна Европа със стратегическо разположение само на 6 км от центъра на гр. Пловдив и на 4 км от магистрала „Тракия“. Благодарение на успешния модел на публично-частно партньорство ТЕЗ (Тракия икономическа зона) се отличава с изпълнението и координацията на местните и държавни власти, образователни институции, асоциации и бизнес общности.

  По същият начин HQ Flavia Business Park Plovdiv, разположен в южната част на града, предлага директен достъп до центъра и Околовръстния път на гр. Пловдив. Локацията е удобна и стратегически достъпна за работа от всички точки на града и околностите, включително Асеновград, Марково, Белащица, Ягодово, Брестник. В непосредствена близост до офиса служителите разполагат с плувен комплекс и спортна зала - още едно предимство за лекотата и удобството на работното място.

  Собствениците на сградите решиха да инвестират в платформата на IWG, за да увеличат значително печалбите от пространствата си в следствие на бързо нарастващото търсене на хибридния начин на работа. IWG инвестира средно 50 милиона паунда на годишна база в своята платформа, за да предостави на своите партньори цялата си експертиза, заедно с дизайн, оборудване, маркетинг и търговски ресурси.

  С тези стратегически откривания IWG има за цел да даде възможност на бизнеса в България да избира работни пространства, които съответстват на техните цели, насърчавайки личната производителност и предоставяйки както финансови, така и стратегически предимства.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 7 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 13 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния