четвъртък, 18 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1061 прочитания

  Пътеводител на дигиталния стопаджия: Професия Event Manager

  Силвия Деянова – Event Manager в SoftUni Digital, споделя какво всъщност се крие зад динамичната ѝ професия
  11 октомври 2023, 13:01 a+ a- a

  Снимка: Силвия Деянова – Event Manager в SoftUni Digital

  Всяко събитие носи със себе си магията на споделеното преживяване. Но от неговата организация зависи дали то ще се превърне в един незабравим спомен. Днес заедно със Силвия Деянова – Event Manager в SoftUni Digital, ще надникнем зад кулисите на успешните събития и какво всъщност се крие зад динамичната ѝ професия.

  Здравей, Силвия! Разкажи ни малко повече за ролята на Event Manager-а.
  Ролята ми на Event Manager се състои в това да организирам разнообразни събития и състезания за общността на образователната организация, където работя. Част от работата ми е да популяризирам бранда чрез партньорства и други инициативи.
  Състезанията, които се организират в нашата образователна компания, са едни от най-големите в България. Участниците в тях показват своите умения по програмиране, дигитален маркетинг и дизайн.
  По-малките събития имат за цел да обединяват студентите в една общност и се стараем да организираме различни и забавни активности – куизове, преходи, събирания, срещи с лектори и други.

  Какви умения са необходими, за да стартираш работа като Event Manager?
  Първо ще посоча уменията и качествата, които няма да се намерят в изискванията на една обява – търпение, спокойствие и разбиране. Естествено, няма как да се случат нещата без много добри комуникационни умения (вербални и писмени), внимание към детайла, умение за мултитаскинг, добри технически познания. Ако прибавим и широка усмивка по време на събитията, имаме един съвършен Event manager.
  Общуването с най-различни хора е в основата на професията, затова търпението, разбирането и комуникационните умения са сложени на челните места.

  Как протича типичната работна седмица за Event Manager-а?
  При Event Manager-a няма типична работна седмица. Всеки ден е с нови задачи и предизвикателства. Ежедневна комуникация с водещи, участници, подизпълнители, колеги, партньори и всички хора, които са свързани с дадено събитие. Ежедневно разрешаване на казуси, където идва ролята и на спокойствието, споменато в необходимите умения – при невъзможен казус, да се вземе възможно най-доброто решение, без да се изпада в паника.
  Най-забавната част от процеса на организирането е да се измисли концепция за изцяло ново събитие. Това включва да се определи аудиторията и целта на събитието, след това самата му същност – условия за участие, срокове, правила, водещи, награди, място и т.н., и т.н.

  Има ли добри перспективи пред Event Manager-ите в България?
  Със сигурност перспективите са добри пред Event Manager-ите. Индустрията тепърва започва много да се развива в България, както и да се възпитава едно изцяло ново поколение в ивент културата. Като започнем с примери от музикалните събития и минем през научните и техническите събития, България беше домакин на доста големи такива през последните години. Дори по време на ковид пандемията България доказа, че може да посрещне всички предизвикателства, които светът ѝ предложи, и да бъде добър конкурент в света на ивентите.

  Какъв съвет би дала на хората, които са се насочили към професията Event Manager?
  Професията е свързана с общуване с много хора, затова наистина е много важно да притежавате търпение и разбиране. Също, ако обичате разнообразието, динамиката и да нямате един ден еднакъв с друг, това е вашата професия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство
  преди 4 часа
  България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
  Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
  преди 4 часа
  преди 19 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 20 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 21 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата