неделя, 21 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  426 прочитания

  .bg домейните изпреварват по ръст .com през 2023 година у нас

  Платформата WordPress става все по-популярна сред българските онлайн предприемачи, показват данни на СуперХостинг.БГ
  11 октомври 2023, 14:11 a+ a- a

  Снимка: Economy.bg

  Интернет имената от зоната .bg отчитат ръст от 20% през първите осем месеца на тази година, в сравнение със същия период на 2022 година. Това става ясно от данните на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тя е най-голямата у нас по брой хостнати домейни, което прави данните от дейността ѝ. в голяма степен представителни за сектора.

  .bg домейните изпреварват по ръст и останалите най-популярни разширения като от началото на годината, до края на август домейн зоната .eu отчита растеж с 10%, а нарастването при .com имената е 5 процента. Всички данни са на база сравнение с първите осем месеца на 2022 година. Желаещите да регистрират идеята си за име, могат да проверят дали търсеният от тях домейн е свободен в търсачката на сайта на хостинг компанията.

  Безплатната система за създаване и управление на уебсайтове WordPress запазва позициите си като най-популярна платформа сред собствениците на нови уеб проекти. Тя продължава да държи 140 000 от всички сайтове, хостнати в СуперХостинг.БГ. Тази статистика се подкрепя и от значителния ръст в търсенето на услугата „Професионална WordPress поддръжка“ на хостинг компанията.

  „Отчитаме над 100% ръст в тази услуга, което ясно показва, че платформата WordPress става все по-популярна сред българските онлайн предприемачи, както и че клиентите ни предпочитат да се доверят на нашия екип, вместо сами да се мъчат с различни технически казуси по сайтовете си или да търсят външни експерти. WordPress привлича с лесната си поддръжка и използване, но все пак за определени функционалности и задачи тя изисква по-сериозно ниво на технически познания“ - споделя Борислав Божидаров, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

  Според него, има ясни данни за това, че бизнесите се завръщат към обичайния си ритъм след летните отпуски и се готвят за активния сезон. Това се вижда както от засиленото купуване на хостинг услуги и домейни, така и от нарасналото търсене на бизнес теми в блог съдържанието на сайта на компанията през последните два месеца. Тя разполага и с изключително подробна помощна страница, в която клиентите могат да намерят информация за всичко, свързано с услугите и различни аспекти от поддръжката на уебсайтовете.

  Междувременно по случай своята 18-годишнина българската хостинг компания стартира и промоция на .com домейни, кампанията ще продължи до края на октомври.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 2 дни
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  18 април 2024, 16:05
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  18 април 2024, 15:57
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  18 април 2024, 15:14
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство