сряда, 21 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  752 прочитания

  Equinix ще си сътрудничи с Alice & Bob

  Това ще помогне на компаниите в България да навлязат в епохата на квантовите изчисления
  20 ноември 2023, 13:14 a+ a- a

  Снимка: Equinix

  Equinix, Inc., международна компания за дигитална инфраструктура, обяви сътрудничеството си с Alice & Bob, водеща компания за квантови изчисления, разработваща един от най-надеждните квантови процесори на пазара. Чрез сътрудничеството си с Alice & Bob, клиентите на Equinix в България, а и в целия свят, ще могат да се възползват от защитен достъп до най-съвременната квантова технология с помощта на Equinix Metal и Equinix Fabric, както и от квантовите стратегически услуги за бизнеса на Alice & Bob, чрез които да се отключат възможности за милиарди долари (според McKinsey & Company: Quantum Technology Monitor).

  Квантовите изчисления са трансформативна технология, която позволява на потребителите да изпълняват изчислително интензивни задачи като симулация, оптимизация, машинно обучение и криптография. Въпреки че все още са в начален етап на своето развитие, те имат потенциала да направят революция в различни производствени процеси, да променят разбирането ни за вселената и дори да подпомогнат забавянето на климатичните промени. Квантовите компютри разполагат със силата и потенциала да разрешават проблеми, които биха отнели на най-добрите класически компютри хиляди години.

  Технологията на Alice & Bob, резултат от съвременни проучвания, извършени във френски и международни лаборатории, е уникално позиционирана да помогне на компаниите да ускорят иновациите и да се подготвят за бъдещето. Докато съвременните квантови компютри може да страдат от грешки в изчисленията, които им пречат да изпълнят своите теоретични обещания, Alice & Bob разработват патентована технология за самокоригиращ се свръхпроводящ квантов бит – cat qubit. Той ще осигури много по-прост път към толерантни към грешки и универсални квантови изчисления с потенциала да трансформират обещанието на квантовите изчисления в решаващо търговско предимство.

  Тео Перонен, изпълнителен директор на Alice & Bob, коментира: „Гордеем се с това, че нашата технология напуска лабораторията и навлиза в истинския свят. Equinix е идеалният партньор, с който да внесем квантовата революция в обществото. Ще се радваме да помогнем на клиентите на Equinix да разрешат някои от най-предизвикателните проблеми в света.“

  Обединяването на строго защитените операции на Equinix с квантовата експертиза на Alice & Bob създава идеалната среда за създаване на иновации. Тази синергия ще позволи на компаниите да открият силата на квантовите изчисления със знанието, че техните проучвания ще останат напълно конфиденциални.

  Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix България, каза: „Alice & Bob е компания, която ще подсили нашата екосистема с услуги, базирани на квантовите изчисления. Чрез осигуряването на дигиталните услуги на Equinix, като например Equinix Metal и Equinix Fabric, всеки клиент в Platform Equinix може да достъпи и да се възползва от тези авангардни технологии. Значението на взаимосвързаността се разраства в две посоки – географско покритие и услугите, налични чрез него. Гордеем се да бъдем домакин и отдаден разработчик на тази екосистема, която трансформира начина, по който съхраняваме и изчисляваме данни.“

  Секторите, които разчитат на високоинтензивна изчислителна сила като устойчивата енергия, химическия и фармацевтичния сектор, както и финансовите услуги, са сред тези, които ще бъдат радикално променени от технологията до 2035 г., с което се очаква потенциално да придобият стойност от до 1,3 трилиона щатски долара.
  Широк набор от индустрии и екосистеми, които искат да проучат потенциални примери от практиката в квантовите изчисления сега ще могат да достъпят защитено квантовите компютри на Alice & Bob, намиращи се в центъра за данни на Alice & Bob, при поискване, чрез Equinix Metal и Equinix Fabric.

  Equinix Metal са физически сървъри с висока производителност при поискване, които имат потенциала да бъдат директно интегрирани с Equinix Fabric за разгръщане на мощна инфраструктура на различни глобални локации в рамките на минути. Те позволяват на компаниите да се свържат с хиляди мрежи, доставчици на мрежови и облачни услуги, както и услуги за комуникации и сигурност – всичко от една локация. Това открива множество потенциални възможности за компании, които искат да изследват изпробването и експериментирането с квантовия компютър на Alice & Bob в рамките на собствената си дигитална инфраструктура, но със сигурността и лекотата, с които Equinix е известен.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 16 часа
  САЩ отпусна $1,5 млрд. на GlobalFoundries
  Третият по големина договорен производител на чипове в света, ще построи ново съоръжение в Ню Йорк
  преди 16 часа
  Accenture придобива българската фирма за анализ на данни GemSeek
  Експертите от GemSeek ще станат първите служители на Accenture Song в България, заедно със служителите от Технологичния и Оперативния център, които в момента са над 1100
  преди 16 часа
  Бундесбанк: Германия вероятно е в рецесия
  Германската централна банка очаква тя да е слаба, но широкообхватна и продължителна
  преди 17 часа
  Проучване: 70% от френските компании у нас планират увеличаване на персонала
  Липсата на квалифицирани кадри, бюрокрацията, несигурната регулаторна рамка и неефективната администрация са сред основните трудности пред френския бизнес в България
  преди 18 часа
  Nokia и Dell ще си сътрудничат
  Двете компании ще изграждат „частно 5G“ и облачни мрежи