вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6998 прочитания

  Най-полезните обучения: Мария Иванова от Progress за Visual Studio Live и курсовете на д-р Шефали Тсабари

  През изминалите месеци бях силно впечатлена от две обучения - едното е свързано с моята професия, а другото с ролята ми на родител, казва Мария
  02 февруари 2024, 12:09 a+ a- a

  Мария Иванова - Старши Мениджър „Продуктов мениджмънт“ в Progress. Снимка: Личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? 

  Вижте какво препоръчва Мария Иванова - Старши Мениджър „Продуктов мениджмънт“ в Progress.

  През изминалите няколко месеца бях силно впечатлена от две обучения. Едното е свързано с моята професия на продуктов мениджър на водещите библиотеки и инструменти за създаване на приложения с .NET – Progress Telerik, а другото - с основната роля в живота ми – тази на родител.

  През миналото лято с мои колеги от Progress имахме възможността да посетим конференцията Visual Studio Live, която се проведе в централата на Microsoft в Сиатъл, САЩ. Вече повече от 20 години работя с технологиите на Microsoft и за мен беше изключително преживяване да прекарам няколко дни на територията на техния кампус и да се срещна на живо с едни от най-големите имена в .NET света. Конференцията беше обогатяваща и вдъхновяваща – съчетаваше лекции, технологични дема, различни работилници с най-новите продукти на компанията, както и дискусии за бъдещето на различни платформи, езици и инструменти за разработка на приложения. Темите застъпваха почти всички сфери на разработката на софтуер – очаквани новости в .NET фреймуърка, бази данни, облачни решения, GitHub, продуктивност с AI и Copilot. Организацията беше перфектна, като освен за сериозните теми беше предвидено време и за нетуъркинг и развлечения. Фактът, че бяхме в централата на компанията, ни даде възможност да се срещнем с различни екипи на Microsoft, с които от години работим заедно по разрастването и подсилването на общността от .NET разработчици.

  В личен план бях силно впечатлена от едно онлайн обучение за родителство на тийнейджъри на известната психоложка д-р Шефали Тсабари. Подрастващите в тази възраст все повече търсят своята самостоятелност. Именно затова в този период един родител не трябва да се фокусира толкова върху възпитаването и даването на помощ, а трябва да изгради силна приятелска връзка с тях. В концепциите на д-р Шефали е заложено противопоставянето correction – connection, т.е. ситуации, в които един родител трябва да постави граници и да предприеме коригиращи действия, но основният фокус остава върху изграждането на силна връзка с децата. Имаше и много примери за справянето с трудни ситуации и как един родител да подходи при воденето на сериозен разговор като партньор и съотборник на детето си, а не само като коригиращ възрастен. Обучението ми даде много насоки за промяна в начина на мислене и взаимодействие с моите деца. Препоръчвам нейните книги и обучения на всеки, който е в този етап от живота си.


  Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 19 часа
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.
  преди 20 часа
  Standard & Poor's потвърди рейтинга на България и стабилна перспектива
  Агенцията прогнозираприемане в еврозоната най-късно началото на 2026 г. и ръст малко под 3% за периода 2025-2027 г.
  23 май 2024, 15:30
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  23 май 2024, 13:52
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата