сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1941 прочитания

  Българска платформа за създаване на рекламни банери чрез AI навлиза на глобалните пазари

  BannerGate е една от първите в света платформи за генерирани от AI дисплей банери
  07 февруари 2024, 11:13 a+ a- a

  Българската платформа www.bannergate.ai обявява първата си версия, предлагайки иновативно решение на глобалния рекламен пазар за дисплей банери, генерирани от изкуствен интелект (ИИ).

  BannerGate е най-новата платформа, която използва ИИ за създаване на анимирани рекламни банери в реално време. Със своите напреднали алгоритми и интелигентна автоматизация тя е една от първите в света платформи за инстантно създаване на HTML5 дисплей банери, подходящи за различни рекламни платформи. Потребителите могат да създават анимирани банери във всички необходими размери без нужда от тяхното кодиране в 3 лесни стъпки. В текущата първа версия на платформата те могат да избират от различни шаблони, да добавят свое собствено лого и продукт и лесно да персонализират своите банери посредством вградените модули.

  „Създадохме www.bannergate.ai с цел да предложим много удобна алтернатива на индустрията ни и да преодолеем предизвикателствата на традиционните модели и процеси“, каза Минчо Василев, един от основателите. „Платформа предлага централизирана система за генериране на банери, базирана на подаване на информация към AI чрез т.н prompts, като така създава драстични оптимизации на ресурсите, разходите и времето на всеки, който има нужда от този рекламен формат. Обратната връзка от първите потребители от пазари като САЩ, Европа и разрастващи се пазари като Индонезия показват, че платформата увеличава ефективността на рекламните метрики, особено нужни при A/B тестинга.“

  Платформата е насочена към всички рекламнии специалисти, работещи в криейтив, дигитални или медийни агенции, както и инхаус експерти, които създават дисплей банери или менажират рекламни кампании.

  Екипът зад услугата ще разшири поетапно възможностите на платформата през годината. Дългосрочната цел да е се революционизира начина, по който се създава рекламно съдържание, предлагайки интелигентни и лесни за управление решения, базирани на работа с AI.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 8 часа
  преди 13 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 14 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 15 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании