събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  491 прочитания

  Google прекръсти Bard на Gemini

  Подобрената версия на AI влиза в Android асистентите
  12 февруари 2024, 15:55 a+ a- a

  Снимка: Google

  В четвъртък (8 февруари) Google преименува своя чатбот Bard на новия изкуствен интелект, който го захранва, наречен Gemini, и съобщи, че потребителите могат да плащат за по-добри възможности за разсъждение, съревновавайки се с Microsoft за абонаменти, отбелязва „Ройтерс“.

  Клиентите в САЩ могат да се абонират за $19,99 на месец за достъп до Gemini Advanced, който включва по-мощен модел Ultra 1.0 AI, каза дъщерното дружество на Alphabet.

  Абонатите ще получат два терабайта облачно хранилище, което обикновено струва $9,99 намесец, а скоро ще получат достъп до Gemini в Gmail и пакета за продуктивност на Google.
  Този пакет, известен като Google One AI Premium план, представлява една от най-ясните ответни реакции на компанията досега срещу Microsoft и нейния партньор OpenAI. Стъпката също така показва нарастваща конкуренция сред потребителите, които сега имат няколко опции за платен абонамент за AI.

  Преди година ChatGPT Plus на OpenAI беше пионер на пазара за закупуване на ранен достъп до AI модели и други функции, като Microsoft наскоро обяви конкурентен абонамент за AI в програми като Word и Excel. И двата абонамента струват $20/месец в САЩ.

  В интервю ръководителят на продукта Джак Кравчик каза, че съхранението в облака, Gmail и други интеграции ще хармонизира  абонамента на Google с начина, по който хората работят.
  „Когато плащам 20 долара на месец, само достъпът до модел не е достатъчен“, каза той.
  Според Кравчик целевият пазар са хора, които искат най-способната генеративна AI технология, която може да създава ново съдържание по команда и да обработва заявки, където няма очевиден отговор онлайн.

  Google, надявайки се на друг продукт с милиарди потребители, ще използва голямата си база от клиенти на телефони с Android, за да излезе крачка напред. Компанията каза, че потребителите на Android могат да изберат Gemini като дигитален помощник по подразбиране на своите телефони, като имат достъп до него чрез приложение, бутона за захранване или като кажат „Hey Google“.

  „Когато направите това, това представлява един от начините с най-ниско съпротивление в света за достъп до AI“, каза Кравчик. Gemini идва и в приложението Google iPhone, добави той.
  Gemini Advanced се предлага на английски в 150 страни от четвъртък, каза Кравчик.

  Разпространяването на Gemini на смартфони, което започна в САЩ, ще се разшири тази седмица до Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка и други региони с допълнителна езикова поддръжка на японски и корейски. Потребителите получават двумесечен пробен абонамент безплатно.

  Що се отнася до промяната на името, Кравчик каза, че AI подходът на Google е узрял, довеждайки „творецът, известен преди като Bard,“ в „ерата на Gemini“.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 11 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 13 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 15 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 16 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство