сряда, 22 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6743 прочитания

  Най-полезните обучения: Десислава Димитрова от MentorMate за Generative AI

  През последните две години следя активно развитието на AI технологиите и как изменят същността на различни професии, казва Десислава
  16 февруари 2024, 10:21 a+ a- a

  Десислава Димитрова – Quality Engineering Lead в MentorMate. Снимка: Личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? 

  Вижте какво препоръчва Десислава Димитрова – Quality Engineering Lead в MentorMate.

  Като Quality Engineering Lead в МенторМейт имам възможността да работя в среда, която насърчава любопитството, надграждането на умения и стремежа към непрестанно развитие в технологиите. Практиките по осигуряване на качеството и превенция на дефекти започват възможно най-рано в цикъла на софтуерната разработка, което изисква експертиза в различни методи и похвати, както и креативност и адаптивност. Този подход и начин на мислене са ключови за мен като професионалист. Старая се редовно да участвам в различни обучения, да се самоусъвършенствам и да бъда отворена за нови предизвикателства.

  Първото обучение, което силно препоръчвам, е Tim Corey's C# Mastercourse. В стремежа към оптимизация на време и ресурси и извличане на максимална стойност от тестването автоматизацията играе основна роля. За да правим качествено автоматизирано тестване, трябва да се стараем да разбираме добре не само основите на програмирането, но и спецификите на програмния език и платформата, които използваме. Този курс е идеален както за начинаещи, така и за професионалисти, които искат да обновят и разширят своите познания по C# и .NET. Отличава се с подхода на лектора към развиването на логическо мислене и разрешаването на проблеми в процеса на програмиране. 

  Следващото обучение, което бих искала да препоръчам, е безплатният Microsoft Azure AI Fundamentals: Generative AI Learning Path. Пътеката на Microsoft съдържа три модула, които обръщат внимание на фундаментални концепции на Generative AI, отговорното му използване и разбирането на потенциалните рискове. Също така има секция за Azure Open AI Service като инструмент за разработка с практическа насоченост. 

  През последните две години следя активно развитието на AI технологиите и често мисля върху това как изменят същността на различни професии. Това ме вдъхнови да създам трейнинг в рамките на нашата обучителна инициатива MentorMate University – Generative AI for Quality Engineering: Foundation Course. Освен основни концепции, свързани с Generative AI, важна част от обучението е да се научим как отговорно и безопасно да го използваме. След това фокусът се насочва към различни практически похвати в областта на quality engineering (QE) и quality assurance (QA) процесите и ръчното и автоматизираното тестване. С овладяването на тези умения печелим повече време за работа над по-комплексните проблеми и предоставяне на качествени решения. Също така повишаваме общата си продуктивност и допринасяме за по-голяма стойност както за нашите клиенти, така и за собственото ни развитие като професионалисти.

   Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 3 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 3 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 5 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми