сряда, 22 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8320 прочитания

  Най-полезните обучения: Соня Вълкова от Менпауър България за Лидерската академия на Георги Млеканов

  Георги има уникалната способност да изгради среда, в която всеки се чувства спокоен да разкрие най-доброто от себе си, казва Соня
  01 април 2024, 11:28 a+ a- a

  Соня Вълкова - Професионален консултант в Менпауър България. Снимка: Личен архив

  В новата рубрика на Economy.bg „Най-полезните обучения“ професионалисти от различни области споделят своите лични впечатления от обучения, курсове, видео поредици, презентации и т.н., които са преминали или гледали наскоро. Как са ги избрали, с какво са им били полезни, как са протекли, какви са минусите и плюсовете според тях? Вижте какво препоръчва Соня Вълкова -  Професионален консултант в Менпауър България.

  През годините съм посещавала много и различни обучения, защото вярвам в клишето, че човек трябва да учи и да се развива през целия си живот. За мен е много важно да се усъвършенствам както в личен, така и в професионален аспект. В работата си се стремя да повишавам нивото си на компетентност и да развивам експертиза и умения, които да ми помагат по пътя към това да бъда по-успешна.

  Позициите, които съм заемала през годините, са включвали различни дейности, но винаги в основата е имало взаимодействие с хора. Професионалният и житейският ми опит ме научиха, че при общуването освен комуникационни умения, емпатията и изграждане на доверие, от съществено значение са и лидерските способности. Нещо, на което все още много хора не обръщат необходимото внимание.

  Ерата на дигиталния свят и достъпа до информация ни дават огромен избор от обучения, с които да се развиваме в интересните за нас области. Но това разнообразие прави решението кой тренинг е най-добър за нас още по-трудно, затова според мен най-ценна е силата на личната препоръка. Именно по този начин научих за Лидерската академия, организирана от Business Training (https://businesstraining.bg/) и провеждана от организационния психолог Георги Млеканов.

  Когато сме изправени пред избора на ново обучение, освен темата е много важно да изберем и правилния лектор. Георги има уникалната способност да изгради силно защитена среда, в която всеки да се чувства спокоен да разкрие най-доброто от себе си, дори да изенада сам себе си. Подходът му е приятелски - провокативен, като те води към излизане от зоната на комфорт и дава възможност да погледнеш казусите и темите от различни ъгли, да помислиш извън кутията. Един от интригуващите способи, които използва, е да разказва за практики от социалната психология, които освен изключително полезни, са и ключови в ежедневието ни.

   
  Вижте още от рубриката НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ОБУЧЕНИЯ
   
  Георги Малчев за SuperHuman productivity school
  Борислав Дянков от Smart Interact за курса Human Capital Strategy към Yale University
  Йордан Кънчев от Infosystems за Professional in Business Analysis Preparation Training на ITCE
  Милен Великов за Scotwork Bulgariа
  Десислава Димитрова от MentorMate за Generative AI
  Николета Думанова за подготовката на HPE обучителите
  Милена Златева за Welcome to My Company в DHL ESS
  Мария Иванова от Progress за Visual Studio Live и курсовете на д-р Шефали Тсабари
  Ива Йорданова от Blankfactor за Snowflake
  Виолета Караначева-Цветанова за IBM SkillsBuild
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 4 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 4 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 6 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми