понеделник, 24 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4082 прочитания

  Великобритания няма да дискриминира българи

  Това уверение получи премиерът Марин Райков от британския посланик
  03 април 2013, 13:56 a+ a- a

  Премиерът Марин Райков с посланика на Великобритания Джонатан Алън
  Снимка: Министерство на външните работи

  Българските граждани не представляват миграционна заплаха. Това заяви премиерът и външен министър Марин Райков на среща с британския посланик Джонатан Алън, съобщиха от Министерството на външните работи.

  От своя страна британският дипломат подчерта, че позицията на неговото правителство, която бе обявена от премиера Дейвид Камерън през изминалата седмица, е че няма да има дискриминация срещу българските граждани, когато паднат ограниченията за работа. Той също изтъкна, че живеещите в Обединеното кралство българи имат своя принос към икономическото развитие на страната.

  „България и Великобритания могат да си сътрудничат тясно в реализацията на проекта НАБУКО, който е от ключово значение за енергийната сигурност на Европа”, отбеляза Райков. Разработването на потенциални газови находища в българската акватория на Черно море и взаимодействието в тази сфера, както и в други икономически сфери, бяха също сред обсъжданите теми на срещата.

  Премиерът се срещна и с френския посланик Филип Отие. „България разчита на френската подкрепа, както и на останалите наши европейски партньори, в усилията на правителството да договори с ЕК пренасочването на европейски средства към програми за борба с младежката безработица”, отбеляза министър – председателят.

  Той се спря и на възможностите за сътрудничество с Франция в областта на енергетиката, строителството и земеделието. „Българското правителство полага всички усилия, за да запази финансовата стабилност, да постави началото на позитивни промени в сферата на енергетиката и регулаторните режими. В този смисъл френските инвестиции и опит на компании като „Тотал” са от голямо значение за нас”, добави Райков.

  „Франция подкрепя напълно българското правителство при реализацията на поставените цели”, посочи посланик Отие.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  21 юни 2024, 16:35
  21 юни 2024, 15:24
  България пое ротационното председателство на Съвета на гуверньорите на ЕИБ
  Вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, в качеството си на гуверньор за България на ЕИБ, е новият ротационен председател на Съвета на гуверньорите на финансовата институция
  21 юни 2024, 13:40
  21 юни 2024, 11:37
  Предстои четвъртото издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“
  Тази година освен научни работилници, интераĸтивни изложения и разговори с учени от различни области на науката програмата ще предложи и среща с астронавта Майкъл Лопес-Алегрия
  21 юни 2024, 10:54
  Българският INSAIT изпреварва Kеймбридж, Корнел и Технион на знаков форум за AI
  Сред авторите се записва името на един от най-младите участници в историята на CVPR – единадесетокласничката Рени Паскалева