неделя, 27 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3203 прочитания

  Плевнелиев: Искаме още два моста над река Дунав

  Да се създадат предпоставки за заетост чрез изграждане на модерна инфраструктура и подобрение на бизнес средата, призова президентът
  09 април 2013, 11:01 a+ a- a

  Изкуственото противопоставяне на социалната политика и политиката на доходите срещу инвестициите в стратегическа инфраструктура е неработещ модел за България. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на Осмата годишна национална конференция „Стратегическа инфраструктура България 2013”.

  „Трябва да създадем предпоставки за заетост чрез изграждане на модерна инфраструктура и подобрение на бизнес средата”, подчерта президентът, цитиран от агенция „Фокус”.

  „Искаме още два моста над река Дунав”, отбеляза Плевнелиев. Единият от тях ще е при Русе – дали ще е разширение на съществуващия, или нов мост, предстои да се реши", уточни държавният глава.

  Другият мост ще бъде между Силистра и румънския град Кълъраш. Според президента има възможност до края на 2020 проектирането на двата нови моста да е приключило.

  По думите на Пленвелиев пътната инфраструктура на Северна България ще е тотален приоритет за следващия програмен период.

  Лот 3 на АМ „Струма“, АМ „Хемус“, тунелът под връх Шипка и скоростният път „Видин-Ботевград“ ще бъдат четирите стратегически проекти в пътния сектор на страната ни до 2020, посочи президентът. Подготвят се и първите публично-частни партньорства за изграждането на скоростните пътища Русе-Свиленград и „Черно море“, който ще свърже Бургас и Варна с румънското пристанище Констанца.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  преди 2 дни
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  преди 2 дни
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  преди 2 дни
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023