петък, 01 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6419 прочитания

  Начинът, по който общувате, показва какъв лидер сте

  Съществуват три основни вида комуникатори
  25 юни 2013, 15:16 a+ a- a

  Лошо и отегчително или стимулиращо и ангажиращо? Какъв е вашият начин на общуване? В „Запали ги!“ (Ciela) инструкторът по комуникация Кармайн Гало очертава три основни типа комуникатори:

  1. Представителят на празнословието. Този индивид смята нуждата да вдъхновява служителите си за част от вашата работа. Съвещанието е просто възможност да съобщи нарежданията си; презентацията е начин да се отбележат точки, да покаже на по-висшестоящите, че трябва да си запази работата. Нищо повече. Неговата главна цел е да продължи да си получава чека със заплатата и да взема по-големи бонуси от колегите си. Вместо да стимулира, той изтощава хората и източва цялата им креативност.

  2. Представителят на посредствеността. Този индивид е истински загрижен за необходимостта да сплоти своя екип, но няма инструментите, с които да осъществи комуникацията си така, че тя да съответства на желанието му. Този тип личности могат да проведат приятен незначителен разговор край неделното барбекю, но никой не гори от желание да се присъедини към тях на работа в понеделник сутринта.

  3. Представителят на вдъхновението. Този индивид е изключителен комуникатор. Той поставя силно ударение на начина, по който действа, по който предава своите послания, идеи и ценности. Той успява да накара слушателите наистина да променят това, в което са повярвали. Този лидер е магнетичен. Той оставя всички заредени с енергия, ентусиазирани и вдъхновени.

  „Не мислете за настоящата си титла. Единственото нещо, което има значение, е да поискате да бъдете по-обаятелни и уверени  в начина, по който говорите. Не се потете за звания, а постигайте резултати. Титлата ви сама ще се погрижи за себе си“, твърди Гало.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Проучване: Лихвите за покупка на жилище у нас вероятно ще останат ниски, а тези за бизнес имоти - по-високи
  Приемането ни в Шенген и еврозоната са предпоставки за засилване на интереса на чуждестранни инвеститори към България, сочи анализ на Colliers
  преди 8 часа
  ЕП подкрепи плановете за европейски цифров портфейл
  Новата рамка за цифрова идентичност ще предостави на гражданите на ЕС трансграничен цифров достъп до ключови обществени услуги
  преди 14 часа
  ОББ и ЕИБ със споразумение за гаранции по нови кредити за предприятия с персонал до 3000 души
  ОББ има 3 активни споразумения с ЕИБ и ЕИФ, по които може да отпусне нови кредити на обща стойност до 2 млрд. лв.
  преди 1 ден
  Шотев: Рекордни са инвестициите у нас за 2023
  Те отчитат ръст от 28% спрямо 2022
  преди 1 ден
  Световната банка инвестира 150 млн. евро в AG Capital
  Средствата ще подкрепят проекти на Lion's Head в България и Румъния