петък, 16 ноември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3975 прочитания

  Системата бонус-малус в застраховането може да се въведе до края на 2014

  Комисията за финансов надзор е подготвила промени в Кодекса за застраховане, които ще позволят промяна при формирането цената на Гражданска отговорност
  01 ноември 2013, 14:59 a+ a- a

  Комисията за финансов надзор /КФН/ е подготвила проект за изменение и допълнение на Кодекса за застраховане. Според тях може да бъде въведена системата бонус-малус (или премия-санкция) при застраховка Гражданска отговорност, която на практика представлява стимулиране на изрядните шофьори и санкции за тези, които често причиняват произшествия на пътя и не са дисциплинирани.

  Това съобщи по време на конференция Шофирането е и отговорност Борислав Богоев, зам.-председател на КФН. Той обясни, че ако промените в застрахователния кодекс влязат в Народното събрание до средата на 2014, могат да станат факт до края на годината.

  Системата бонус-малус разглежда водача и автомобила като цялостна система, вземайки предвид индивидуалните качества на водача и техническите параметри на автомобила. Тези два показателя съставляват коефициент, който след това се налага върху тарифата за Гражданска отговорност и така се формира различна цена за всяка полица, според това колко е голям рискът от произшествия на конкретния шофьор, управляващ конкретния автомобил.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Над 28 милиона касови бележки са регистрирани в Лотарията на НАП
  Остават 20 дни до тегленето на голямата награда от 50 000 лева
  преди 5 часа
  преди 5 часа
  Как технологиите промениха аутсорсинга и какво означава това за специалистите в сектора?
  Вижте какви са наблюденията на технологичната компания „Тек Експъртс“
  преди 6 часа