понеделник, 14 октомври 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1750 прочитания

  Столична библиотека предлага книги онлайн

  Читателите ще могат да се регистрират, да проверяват наличността на книгите и да четат онлайн на своите мобилни устройства
  11 септември 2014, 10:18 a+ a- a

  Столичната библиотека се сдоби с нов информационен център. Благодарение на него читателите ще могат да се регистрират, да поръчват книги, да проверяват какви задължения имат, да презапишат книга, да вземат книга от един клон и да я върнат в друг и всичко това онлайн през компютър, таблет или друго мобилно устройство.

  На новия портал ще могат да се търсят и сканирани екземпляри на книгите в библиотеката. Не може да бъде посочен точният брой на наличните книги в дигитален формат, тъй като процесът е непрекъснат и всеки ден към колекцията се добавят нови заглавия, уточниха за Economy.bg от Столичната библиотека.

  Във виртуалната Столична библиотека в момента освен книги има и записи на 1000 грамофонни плочи, 200 картини, около 50 000 заглавия от информационната библиотека на САЩ, както и периодичен печат от годините 1878-1944.

  Столичният кмет Йорданка Фандъкова подчерта по време на откриването, че София за първи път предлага онлайн обслужване, включително през мобилни устройства.

  Проектът за нови информационен център е на стойност 15 хил. лв. и е реализиран с подкрепата на Столична община, Фондация Глобални библиотеки и посолството на САЩ у нас.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  11 октомври 2019, 16:02
  Туск: Има лъч надежда за споразумение за Брекзит
  Разговорите продължават, подчерта председателят на Европейския съвет
  11 октомври 2019, 11:34
  Борисов откри нов участък от АМ "Хемус"
  Бъдещето на Северна България е свързано със строителството на автомагистралата и осигуряването на бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна, подчерта премиерът
  11 октомври 2019, 10:49
  ЕС предупреди, че"враждебни" държави представляват риск за 5G мрежите
  За най-опасни се смятат държави, които не са членки на ЕС, или субекти, ползващи се с държавна подкрепа. При тях вероятността да атакуват 5G мрежи е най-голяма, се посочва в доклад на ЕС
  11 октомври 2019, 09:57
  Евродепутатите призоваха за по-строги мерки срещу руската дезинформация
  ЕП поиска и законодателство за предотвратяване на хибридните заплахи