неделя, 24 януари 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3644 прочитания

  Кои са най-големите инвеститори в България за 2011?

  Агенцията за инвестиции раздаде награди за най-ефективни инвестиции у нас
  12 януари 2012, 14:56 a+ a- a

  Агенцията за инвестиции в България  награди  компаниите, които са  направили най-големите и най-ефективните инвестиции през изминалата година. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. Наградите се раздават за шеста поредна година. Този път сред  призьорите са "Луфтханза Техник София" в категория инвестиции в активи за  големи  предприятия, "Амер Спортс  България" в категория инвестиции в активи  за  малки и средни фирми. "Хюлет Пакард България"  бе отличена в категорията за  брой на създадените работни места с висока добавена стойност.  За най-ефективна  "зелена" инвестиция  бе наградена "Асарел Медет", а  за инвестиция в иновации - "ЕВН България".
   
  В конкурса участваха близо 30 компании, като някои се бориха за приз в няколко категории. Инвеститорите са оценявани от 7-членно жури.
   
  За призьорите
  “Луфтханза Техник София” грабна наградата за инвестиции в активи за големи предприятия. На През 2011 г. компанията е отличена за втори път със сертификат за инвестиция  клас А за инвестиционния проект „Реконструкция и разширение на база за обслужване и ремонт на самолети на Летище София”. Стойността на  инвестицията е 25.4 млн. лв., като се очаква да бъдат разкрити нови 180 работни места.
  Компанията е  петата база на Lufthansa Technik Group, специализирана в основен ремонт на въздухоплавателни средства в Европа. 
   
  „Амер Спортс” бе отличена в категарията инвестиции в активи за малки и средни предприятия. Компанията е един от най-големите производители на спортни стоки и екипировка в света,  като някои от най-известните й търговските марки са Atomic, Salomon, Wilson и др.  За периода 2008 – 2011 година фирмата инвестира над 35 млн. лв., от които 7.7 млн. лв през 2011. За същия период е удвоен броят на работните места. 
   
  "Хюлет Пакард България" е отличена като инвеститор в категорията за работни места с висока добавена стойност. Причината да грабне приза е проектът й за разширяване на дейността на Центъра за отдалечени услуги на HP в България (HP Global Delivery Center Bulgaria – HP GDC).  Към края на ноември 2011 г. в центъра са назначени 1300 нови служители, като общия брой на служителите достига 4300 души.  Инвестиции те са на стойност  7  млн. лв.
   
  "Асарел Медет" взе наградата в раздел  "Зелена инвестиция". В своя зелен проект компанията инвестира над 100 млн. лв.
   
  "Група ЕВН България" бе отличена в раздел "Иновации”, като  размер на инвестицията на компанията в иновационни проекти е над 100 млн. лв. Тя печели заради построяване на нова когенерационна централа на площадката на ТЕЦ "Пловдив Север", която е иновативна не само за България, но и на Балканите. 
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Гърция удължи до 8 февруари ограниченията за влизане в страната
  Бизнес пътуване е разрешено единствено по изключително неотложни причини
  преди 2 дни
  Великобритания обмисля пълно затваряне на границите си
  За да ограничи евентуално навлизане на нови вирусни варианти в страната
  преди 2 дни
  България може да купи всяка ваксина срещу Covid-19, стига да е одобрена на европейско ниво
  От 4 февруари в клас се връщат до 40% от учениците от 5 до 12 клас
  преди 2 дни
  Медици във Франция стачкуват с искане за повече ресурси за болниците
  Баровете и ресторантите са затворени от месеци, а правителството предупреди, че ски курортите вероятно няма да отворят и през февруари
  22 януари 2021, 11:42
  ЕП поиска от страните в ЕС да вземат мерки относно поскъпващите жилища
  Чуждестранните инвестиции покачват местните цени на жилищата, а платформи като Airbnb ограничават предлагането на жилища