вторник, 21 януари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3273 прочитания

  Кои са най-големите инвеститори в България за 2011?

  Агенцията за инвестиции раздаде награди за най-ефективни инвестиции у нас
  12 януари 2012, 14:56 a+ a- a

  Агенцията за инвестиции в България  награди  компаниите, които са  направили най-големите и най-ефективните инвестиции през изминалата година. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. Наградите се раздават за шеста поредна година. Този път сред  призьорите са "Луфтханза Техник София" в категория инвестиции в активи за  големи  предприятия, "Амер Спортс  България" в категория инвестиции в активи  за  малки и средни фирми. "Хюлет Пакард България"  бе отличена в категорията за  брой на създадените работни места с висока добавена стойност.  За най-ефективна  "зелена" инвестиция  бе наградена "Асарел Медет", а  за инвестиция в иновации - "ЕВН България".
   
  В конкурса участваха близо 30 компании, като някои се бориха за приз в няколко категории. Инвеститорите са оценявани от 7-членно жури.
   
  За призьорите
  “Луфтханза Техник София” грабна наградата за инвестиции в активи за големи предприятия. На През 2011 г. компанията е отличена за втори път със сертификат за инвестиция  клас А за инвестиционния проект „Реконструкция и разширение на база за обслужване и ремонт на самолети на Летище София”. Стойността на  инвестицията е 25.4 млн. лв., като се очаква да бъдат разкрити нови 180 работни места.
  Компанията е  петата база на Lufthansa Technik Group, специализирана в основен ремонт на въздухоплавателни средства в Европа. 
   
  „Амер Спортс” бе отличена в категарията инвестиции в активи за малки и средни предприятия. Компанията е един от най-големите производители на спортни стоки и екипировка в света,  като някои от най-известните й търговските марки са Atomic, Salomon, Wilson и др.  За периода 2008 – 2011 година фирмата инвестира над 35 млн. лв., от които 7.7 млн. лв през 2011. За същия период е удвоен броят на работните места. 
   
  "Хюлет Пакард България" е отличена като инвеститор в категорията за работни места с висока добавена стойност. Причината да грабне приза е проектът й за разширяване на дейността на Центъра за отдалечени услуги на HP в България (HP Global Delivery Center Bulgaria – HP GDC).  Към края на ноември 2011 г. в центъра са назначени 1300 нови служители, като общия брой на служителите достига 4300 души.  Инвестиции те са на стойност  7  млн. лв.
   
  "Асарел Медет" взе наградата в раздел  "Зелена инвестиция". В своя зелен проект компанията инвестира над 100 млн. лв.
   
  "Група ЕВН България" бе отличена в раздел "Иновации”, като  размер на инвестицията на компанията в иновационни проекти е над 100 млн. лв. Тя печели заради построяване на нова когенерационна централа на площадката на ТЕЦ "Пловдив Север", която е иновативна не само за България, но и на Балканите. 
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Брюксел: Британски фирми може да не получат достъп до европейския пазар
  Търговията между Великобритания и Европа ще е възможна само, ако страната се съгласи да спазва някои от изискванията на Съюза
  преди 4 часа
  Япония ще разработва 6G
  Системата трябва да влезе в експлоатация през 2030 година
  преди 4 часа
  Сърбия и Косово възстановяват полетите помежду си
  Директен полет от Белград до Прищина ще има за първи път от над 20 години насам
  преди 5 часа
  Макрон и Тръмп сключиха „данъчно примирие“
  Двете страни ще търсят изход от напрежението, свързано с въвеждане на нови данъци и повишаване на вече съществуващи такива
  преди 5 часа
  Кои са 10-те топ риска за бизнеса в България и в света?
  Вижте какво разкрива глобалното проучване „Алианц Риск Барометър“
  преди 7 часа
  Японската централна банка повиши прогнозата за икономиката
  Лихвените проценти ще останат непроменени или ще бъдат допълнително понижени, докато страната не достигне 2% инфлация