сряда, 05 август 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3459 прочитания

  Кои са най-големите инвеститори в България за 2011?

  Агенцията за инвестиции раздаде награди за най-ефективни инвестиции у нас
  12 януари 2012, 14:56 a+ a- a

  Агенцията за инвестиции в България  награди  компаниите, които са  направили най-големите и най-ефективните инвестиции през изминалата година. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. Наградите се раздават за шеста поредна година. Този път сред  призьорите са "Луфтханза Техник София" в категория инвестиции в активи за  големи  предприятия, "Амер Спортс  България" в категория инвестиции в активи  за  малки и средни фирми. "Хюлет Пакард България"  бе отличена в категорията за  брой на създадените работни места с висока добавена стойност.  За най-ефективна  "зелена" инвестиция  бе наградена "Асарел Медет", а  за инвестиция в иновации - "ЕВН България".
   
  В конкурса участваха близо 30 компании, като някои се бориха за приз в няколко категории. Инвеститорите са оценявани от 7-членно жури.
   
  За призьорите
  “Луфтханза Техник София” грабна наградата за инвестиции в активи за големи предприятия. На През 2011 г. компанията е отличена за втори път със сертификат за инвестиция  клас А за инвестиционния проект „Реконструкция и разширение на база за обслужване и ремонт на самолети на Летище София”. Стойността на  инвестицията е 25.4 млн. лв., като се очаква да бъдат разкрити нови 180 работни места.
  Компанията е  петата база на Lufthansa Technik Group, специализирана в основен ремонт на въздухоплавателни средства в Европа. 
   
  „Амер Спортс” бе отличена в категарията инвестиции в активи за малки и средни предприятия. Компанията е един от най-големите производители на спортни стоки и екипировка в света,  като някои от най-известните й търговските марки са Atomic, Salomon, Wilson и др.  За периода 2008 – 2011 година фирмата инвестира над 35 млн. лв., от които 7.7 млн. лв през 2011. За същия период е удвоен броят на работните места. 
   
  "Хюлет Пакард България" е отличена като инвеститор в категорията за работни места с висока добавена стойност. Причината да грабне приза е проектът й за разширяване на дейността на Центъра за отдалечени услуги на HP в България (HP Global Delivery Center Bulgaria – HP GDC).  Към края на ноември 2011 г. в центъра са назначени 1300 нови служители, като общия брой на служителите достига 4300 души.  Инвестиции те са на стойност  7  млн. лв.
   
  "Асарел Медет" взе наградата в раздел  "Зелена инвестиция". В своя зелен проект компанията инвестира над 100 млн. лв.
   
  "Група ЕВН България" бе отличена в раздел "Иновации”, като  размер на инвестицията на компанията в иновационни проекти е над 100 млн. лв. Тя печели заради построяване на нова когенерационна централа на площадката на ТЕЦ "Пловдив Север", която е иновативна не само за България, но и на Балканите. 
   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  ЕС реши да започне официално разследване на сделката между Google и Fitbit
  Комисията заяви, че мерките от страна на Google не са достатъчни да подсигурят конкуренцията
  преди 4 часа
  Virgin Atlantic подаде документи за фалит в САЩ
  Междувременно авиопревозвачът работи усилено по своя план за преструктуриране на стойност $1,5 млрд.
  преди 4 часа
  Златото удари нов рекорд - $2021 за унция
  Анализатори прогнозират цената на среброто да надмине тази на златото
  преди 5 часа
  Все повече клиенти използват дигиталните канали за банкиране
  Анализ на УниКредит Булбанк показва 5-кратен ръст на дистанционно подписаните договори за потребителски кредит
  преди 8 часа
  Документите за обезщетения от ДОО ще се подават само по електронен път
  Това ще намали административната тежест за гражданите, работодателите и самоосигуряващите се