вторник, 07 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3291 прочитания

    В 200 училища в страната ще има обучение по финансова грамотност

    Те са предназначени както за ученици, така и за учители и са в рамките на кампания на Джуниър Ачийвмънт България, подкрепена от МОН и бизнеса
    17 ноември 2015, 10:15 a+ a- a

    Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ) стартира своята мащабна кампания за повишаване финансовата грамотност (The Financial IQ Project) на българските ученици от 1 до 12 клас, съобщиха от организацията.

    Проектът започва през ноември 2015 и ще продължи до лятото на 2017. Първият етап от него е проучване на нивото на финансова грамотност на учениците, а вторият – обучения за ученици и учители в страната.

    Предвижда се изследването да обхване 200 училища и да се проведе в периода ноември 2015 – февруари 2016. То ще се осъществи по методологията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), като участие в него ще вземат водещи експерти от организацията. Очаква се експертите от ОИСР да представят резултатите в началото на 2016, а в поредица от семинари след това да споделят опита на други държави в обучението по финансова грамотност, както и да предоставят конкретни мерки и препоръки на страната ни.

    Министерството на образованието и науката (МОН) оценява нуждата от въвеждането на обучение по финансова грамотност в българските училища като част от обучението по предприемачество и е официален партньор на проекта.

    Проектът ще се осъществи със съдействието на трима представителя на финансовия сектор у нас – NN България, MasterCard и УниКредит Булбанк. Основната им цел е младите хора да подобрят възможностите си за управление на личните финанси и да развият икономическите си възможности, така че да могат по-добре да осъществяват стремежите си и да преодоляват трудностите.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 35 минути
    преди 5 часа
    Бюджетът на плюс от 600 млн. лв. през април
    Принос за това има вноската на БНБ
    преди 6 часа
    Google съкрати 200 души
    Компанията измества основните си длъжности зад граница
    преди 7 часа
    Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на 2025 г.
    Общо 31 доклада на комитетите на ОИСР по отношение на България са приети, остават още 26
    02 май 2024, 16:21
    Pfizer увеличи прогнозата за печалба
    Причината – съкращения в разходите и по-добро от очакваното търсене на продукти за Covid